Nyhet

Martin Svensson får titelmatch på CWFC 59

Svenske MMA fightern Martin Svensson har fått en titelmatch hos organisationen Cage Warriors.

Tidigare under sommaren kunde man på twitter se hur Martin Svensson, 12-3-0 bad Cage Warriors matchmaker Ian Dean om en match. En önskan som under gårdags kvällen blev besannad. Martin Svensson kommer efter att ha gått sina två senaste matcher i lättvikt gå ner till fjädervikt igen. Svensson kommer utmana Cage Warriors mästare Jim Alers, 10-1-0 om dennes titel på CWFC 59, som går av stapeln 14 september i Cardiff, Wales.

Efter att Martin Svensson missat vikten före sin match mot Niklas Bäckström i slutet av 2012 har Svensson gått två matcher i lättvikt. Något som lett till två raka segrar via submission. Senast var på Trophy MMA 2 när Svensson besegrade Fransmannen Miguel Haro via rear-naked choke i tredje ronden. Nu väntar ett tufft test i Amerikanen Jim Alers. Som i sin senaste match tog Cage Warriors titeln i fjädervikt genom att besegra Finländaren Joni Salovaara via submission (triangel) i fjärde ronden. Med den segern har nu Alers sex raka vinster i ryggen, samtliga via avslut.

På samma gala är de sedan tidigare klart att den Svenska bantamviktaren David Häggström, 7-1-0 kommer vara en del av en fyr-manna turnering om den vakanta Cage Warriors titeln i bantamvikt.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer