Nyhet

Nej Tack!

Våga sticka ut, lär dig säga nej.

Sedan ett tag tillbaka befinner jag mig i de storslagna delarna av USA och även om jag varit här flera gånger förut så slås jag varje gång av vissa saker. En av de större skillnaderna skrev jag om i min förra krönika, och en annan jag lägger märke till är matkulturen. Vart man än befinner sig så finns det alltid flera restauranger med massor av lockande mat och erbjudanden.

En sorglig siffra jag hört, och som jag tyvärr kan se med egna ögon är att ca 3 av 4 personer i USA är överviktiga eller lider av fetma. Det är en helt extrem nivå!

Jag var på gymmet här om dagen i den lilla staden jag befinner mig i. Medan jag värmde upp på motionscykeln såg jag att det visades Baseboll på en utav kanalerna. Har ni någonsin funderat på hur många gånger killen med slagträt faktiskt slår bollen som kommer farande emot honom?

Jag älskar liknelser, dvs att man kan se något annat än det som visas eller sägs; jag antar att det helt enkelt är mitt sätt att tänka. När jag såg hur ofta ‘the batter’ lät bollarna gå förbi utan att ens satsa på att träffa dem såg jag framför mig hur många möjligheter vi möts utav varje dag i den värld vi lever i. Bara för att en boll kastas iväg behöver det inte nödvändigtvis vara helt rätt för dig att satsa på att få en Home-Run.

Bara för att en möjlighet kommer din väg betyder det inte att du måste tacka ja till den. Bara för att möjligheten är bra betyder det inte att den är bra för dig.

Om jag skulle släppa på disciplinen och tacka ja till alla erbjudanden jag får om snabbmat, godis och läsk så skulle min kropp duka under. Det är bra erbjudanden, tro mig! Men de är inte bra för mig.

Så lär dig att säga nej och vänta in en möjlighet som är bättre än bra. Lär dig vänta på den perfekta bollen för att satsa allt du pallar på en Home-Run. Våga sticka ut och tacka nej.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer