Nyhet

Erik Skoglund garanterad EU titelmatch

Erik Skoglund har garanterats en chans på EU titeln i lätt tungvikt. Just nu letar man efter en utmanare.

Vårt svenska boxningshopp i lätt tungvikt, Erik Skoglund, 17(9 KO)-0-0 har garanterats en chans på EU-titeln i lätt tungvikt. I dagsläget söker man efter en motståndare till titelmatchen. Först var de tänkt att motståndaren skulle bli Walesaren Enzo Maccarineli, 36-6-0. Men Walesaren hoppade av matchen och kommer istället boxas om Commonwelth titeln i augusti.

Nu verkar de istället bli 41-årige Dansken Lolenga Mock, 31(12 KO)-13-1 som kommer stå för motståndet. Mock är en tidigare EU mästare i både lätt tungvikt och super mellanvikt. Utöver EU-titlarna har Mock också vunnit WBO:s interkontinental titel i super mellanvikt under en kort tid. Mock vann i sin senaste match mot Patrick Dobroschi, 13-2-3 på enhälligt domslut. Medan Skoglund senast besegrade Italienaren Lorenzo Di Giacomo, 41-8-1. En match Skoglund vann på enhälligt domslut.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer