Nyhet

En närmare titt på Roy Nelson

Den 15 juni 2013 möter tungviktaren Roy Nelson motståndaren Stipe Miocic på UFC 161. Roy Nelson har radat upp tre vinster och tillhör en av publikfavoriterna i UFC. Inte bara på grund av förmågan att slå knock på sina motståndare. Det har även med att göra hur han ser ut. Med en kulmage som påminner …

Den 15 juni 2013 möter tungviktaren Roy Nelson motståndaren Stipe Miocic på UFC 161. Roy Nelson har radat upp tre vinster och tillhör en av publikfavoriterna i UFC. Inte bara på grund av förmågan att slå knock på sina motståndare. Det har även med att göra hur han ser ut. Med en kulmage som påminner om en långtradarchaufförs är han mer lik ett amerikanskt fan än en professionell MMA-fighter.

Hans bastanta figur har också fått Dana White att reagera som tycker att Nelson ska banta och komma i bättre form, vilket han också har gjort. Efter förlusten mot Junior Dos Santos och Frank Mir, två matcher som gick tiden ut till domslut som han förlorade, sa han själv att han behövde se över sin vikt då han gick slut i matcherna för att bli lättare och snabbare.

Han har besegrat namnstarka fighters som Cheick Kongo, Matt Mitrione, Mirko ”Cro Cop” Filipović, Stefan Struve, och Brendan Schaub. 12 och 19 vinster har kommit på TKO / KO. Om han radar upp några vinster till kommer han till och med vara aktuell för en titelmatch. De flesta av vinsterna för Nelson kommer i första ronden och då gärna på KO.

Trots sitt otränade utseende är är Roy Nelson ingen duvunge inom kampsport. Han började med karate och kung fu för 26 år sedan och fann sedan grappling och BJJ och började träna detta. Idag är han svartbälte under Renzo Gracie.

I videon inför UFC 161 berättar Nelson att innan han började fightas professionellt så tränade han med ett flertal UFC-fighters. Med hus och bil och ökade utgifter såg han möjlighet att tjäna pengar på att fightas själv och han inledde sin karriär med 6 raka vinster.

På twitter har Roy Nelson mer än 600000 följare, vilket visar på hans popularitet hos fansen.

På ett konferenssamtal inför UFC 161 hävdade Nelson att kunde knocka vem som helst i tungviktsdivisionen. Nelson sade:

”On any given day, I know I can beat anybody up and knock anybody out.”

Roy Nelson är den ende i UFC som ser ut som han gör, vilket också gör att han sticker ut från mängden. Den 20 juni om en vecka fyller han 37 år. Men redan nu på lördag kan han komma att fira med ytterligare en vinst.

Statistik:

Roy Nelson (19-7-0) vs. Stipe Miocic (9-1-0)

Senaste 3 matcherna: Roy Nelson (3-0-0)

2013-04-27: W vs. Cheick Kongo (18-8-2) via KO (Slag) in 2:03 of round 1
2012-12-15: W vs. Matt Mitrione (6-2-0) via TKO (Slag) in 2:58 of round 1
2012-05-26: W vs. Dave Herman (21-5-0) via KO (Slag) in 0:51 of round 1

Senaste 3 matcherna: Stipe Miocic (2-1-0)

2012-09-29: L vs. Stefan Struve (25-6-0) via TKO (Slag) in 3:50 of round 2
2012-05-26: W vs. Shane del Rosario (11-2-0) via TKO (Armbåge) in 3:14 of round 2
2012-02-15: W vs. Philip De Fries (9-3-0) via KO (Slag) in 0:43 of round 1

UFC 161 countdown:

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer