Alexander Gustafsson tränar med Max Nunes

Alexander Gustafsson tränar med Max Nunes, exilsvensken som är obesegrad 10-0-0 i MMA som tränar och tävlar mest i England. Max Nunes är nu på hemmaplan i Stockholm och tränar tillsammans med Alexander Gustafsson, ett utbyte som de bägge är väldigt nöjda med.

Det är ingen hemlighet att Alexander Gustafsson är en av de bästa lätta tungviktare som vi har i världen och det talas ju även om en eventuell framtida titelmatch mot Jon Jones för Gustafsson som radat upp vinsterna i UFC, även om inget datum är presenterat.
Det är heller ingen hemlighet att svensken bitvis har svår att hitta sparringpartners med tanke på den nivån han ligger på. Tidigare har han sparrats med svenska eliten i boxning, finska MMA-fighters samt att han regelbundet åkt till San Diego och Alliance för sparring och träning med dem.
Max Nunes, en annan framgångsrik svensk MMA-fighter som är obesegrad med ett record på 10-0-0. Han är betydligt mer okänd för de svenska MMA-fansen. Han flyttade till England och byggde sin karriär där och är ännu obesegrad. Även han tävlar i lätt tungvikt och när chansen uppenbarade sig att träna med Alexander Gustafsson fanns det ingen tvekan.
– Idag har vi sparrats 4 x 5 minuter MMA-sparring, säger Nunes.
Hur var det att träna med Alexander Gustafsson?
– Han är en riktigt bra träningspartner och person.
Kommer du bosätta dig i Sverige nu eller kommer du åka fram och tillbaka och träna lite då och då?
– Jag kommer att vara i Sverige och träna samt i England och i USA.
Max Nunes står inför sitt internationella genombrott och är otroligt nog osignad som fighter.
– Jag tar bara en match i taget och slåss mot de jag blir erbjuden.
Har du någon ny match inbokad?
– Nej än så länge ingen match men förhoppningsvis väldigt snart!

Alexander Gustafsson berömmer sin landsman och sin nyfunna sparringpartner:
– Max är mycket bra och har mycket talang!
Kommer ni träna fler gånger tillsammans?
– Absolut!
Att två så meriterade fighters tränar med varandra och att båda är från Sverige känns extra kul. Det ska bli spännande att följa Max Nunes i hans framtida matcher. Kanske står ett UFC-avtal på lut så småningom.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer