Karate: Gülsah och Sadik går för guld på EM

Den 9-12 maj avgörs det 48:e Europeiska Mästerskapet (WKF) i Karate för seniorer i Budapest, Ungern. Sverige skickar en trupp på fem man. Sadik Sadik (på bild) har gott självförtroende och är ett av de svenska medaljhoppen och han går för ett EM-guld.

Det svenska laget består av:
Gülsah Akdag (female kumite-50)
Sadik Sadik (male kumite -75)
Jesse Enkamp (male kata)
Hana Antunovic (female kumite +68kg)
Karin Hägglund (female kata)
Sveriges Gülsah Akdag tog brons i sin klass (female kumite -50kg) förra året, men siktar på guld i år och förväntningarna är höga.
Hur känns formen, sista veckan innan EM?
– Formen känns bra, jag har tränat rätt och har jobbat hårt med fokus på tajming och distans inför EM. Mitt mål är att vinna. Förra året kom jag till semifinal och tog en bronsmedalj, i år hoppas jag på högre valörer. Jag känner att det är ett realistiskt mål att sträva efter.
Hur kombinerar du elitträning, jobb, familj och socialt umgänge?
– Jag jobbar heltid och tränar innan och efter jobbet. Jag har ingen tid för umgänge och de jag träffar under dagarna är mina träningskamrater och min coach samt min familj. För mig är det viktigt att ge allt och att umgängeskretsen (vänner) blir lidande får jag leva med för det är mina timmar, övningar i dojon som kommer leda mig till framgång.
Sadik Sadik kommer senast med ett guld från Nordiska Mästerskapen i bagaget och tror följande om sina chanser:
– Mitt mål har alltid varit att vinna EM. Och med en bra toppning finns möjligheten eftersom jag tidigare har vunnit över sådana som tagit medalj på EM i min viktklass. Jag kommer att gå in för att ge och göra mitt bästa och med den förberedelsen jag haft, och det självförtroende jag känner just nu så kommer jag att har en god chans.

 

Fighterpodden Nedslag 29 januari 2021 – McGregors förlust, smuggling och boxning

Kommentarer