Inför Diaz vs. Noons II

Strikeforce ställer upp ett hyggligt card med tre matcher värda att tittas närmare på. Huvudattraktionen mellan de båda attitydsproblemen Diaz och Noons är skäl nog att inte missa galan.

WW: Nick Diaz (22-7-1) vs. KJ Noons (9-1-0)

Bakgrundstoryn visar på två arroganta unga män som båda bär på en övertygelse om att de är burens främsta boxare. Hur de tränar, vad de prioriterar i livet och hur de beter sig i största allmänhet, ombeds alla skita högaktningsfullt i. De är sina egna, och har inga planer på att förändras. Med blandade reaktioner. Diaz street cred, sammanbitna humör och fanatiska träningsrutin har lyft honom till en kultstatus och fanbas som är svår att finna utanför UFC. Tvålfagre Noons och hans blasé boxarattityd, har mer lett till en person publiken älskar se få stryk. Lättare sagt än gjort, då Noons antagligen inte bara är så bra stående som han själv tror, utan den bäste boxaren som överhuvud taget finns i professionell MMA.

I första mötet kunde Diaz inte motstå frestelsen att dras in i en slagväxling som sakta men säkert hackade sönder hans ansikte tills matchen bröts för cuts. Oskadd i övrigt, hade Diaz en del att säga om saken och krävde upprört att få fortsätta. Noons kompletterade med att vara riktigt självgod i segerns stund. Returmötet har således en självklar utmaning under ytan. Diaz är överlägsen i precis allt, från fysik till grappling och storlek, förutom boxning. Men stolthet är en stark kraft och någonstans skaver minnet av att han blev utboxad sist. En ny slugfest ger fördel till den pricksäkre Noons, men en smartare gameplan från Diaz rubbar ekvationen. Viss risk för skandaler och kontrovers föreligger, då Diaz gärna ställer till med kaos och dessutom passionerat hatar Noons.

LW: Josh Thompson (17-3-1) vs. Gesias Cavalcante (15-3-1)

Två lättviktare i den otacksamma rollen av att tävla i en mindre arena. Thompson har imponerat stort på senare år, men innan han kompenserar för den avgörande förlusten mot Clay Guida och knocken mot Yves Edwards, förblir han någon som inte platsade i UFC. För ”JZ Calvan” har de senaste tre åren blivit ett fall från stjärnhimlen. En gång ansedd som ett fysiskt fenomen utan brister, har de senaste matcherna varit bleka prestationer i Dream. Inte riktigt en toppmatch med andra ord, men ser man bortom herrarnas besvärliga status på MMA-kartan, är det frågan om två synnerligen kompletta lättviktare med alla ingridienser för en omväxlande fight.

Damer: Sarah Kaufman (12-0-0) vs. Marloes Coenen (17-4-0)

Trots obesegrat record och 9 av 12 matcher avslutade på TKO, har den regerande mästarinnan Kaufman ännu inte gjort sig ett namn. Delvis på grund av att uppmärksamheten hellre riktas mot kultförklarade cyborgen Santos i den högre viktklassen, och delvis för Kaufmans strategiska poängfighting. Veteranen Coenen var en av kvinnorna som skapade damklass i MMA från första början och detta blir hennes andra titelfight på raken, en viktklass nedåt. Men utvecklingen har avstannat något och Santos visade tydligt att holländskan inte riktigt kan hantera hård slagväxling. Kaufmans raka slag kommer att bli avgörande, och Coenens främsta chans ligger i att få till en grapplingmatch.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer