Intervju med Alen Mansour

Alen Mansour bjöd på en och annan käftsmäll på Vision FC men fick även smaka på lädret. Fighter Magazine tog tempen på Alen efter vinsten mot Fredrik Lindström.

Berätta om din uppladdning inför galan!
– Jag tränade två pass om dagen i Stockholm och i Eskilstuna. Fokus har då varit på kondition, styrka och ground-and-pound. Jag fick gå ner från 113 kg till 105 kg vilket innebar att jag fick lägga om min kost väsentligt. Jag körde i det tempot i nio veckor. Sedan drog jag ner tempot för att ge kroppen tillfälle att återhämta sig en vecka innan match.

Hur kändes det att gå sin första match någonsin i MMA?
– Det kändes riktigt skönt. Det var kul att få inta den stora scenen och få köra med professionella MMA-regler.

Var du nervös?
– Jag blev nervös när publiken började strömma in. Men sedan släppte nervositeten ganska snabbt faktiskt. Det var mest glädje jag kände, att få gå in o ha skoj i ringen tillsammans med en annan motståndare!

Blev det ungefär som du hade förväntat dig?
– Nej. Det enda som blev som jag förväntat mig var det faktum att jag vann. Men inget annat stämde. Jag kom inte igång. Det som gjorde det svårare var att min motståndare var så bra som han var den dagen. Jag fick inte ut något av det jag kan prestera stående. Men det tar jag igen i nästa match kan jag lova.

Berätta vad du minns om matchen?
– Det jag minns var att jag i början av matchen ville få in en giljotin. Den fick jag inte in. Sedan minns jag faktiskt att han golvade mig två gånger från stående position. Vid ett tillfälle låg jag på rygg och gick på ett försökt till benlås. Jag fick ner honom på rygg. Därifrån tog jag sidemount, gick över till fullmount och började med ground-and-pound. Det höll i sig ett tag. När han försökte komma undan drog jag en sidemount, gick över till ett krucifix och slog ut honom tills domaren stoppade matchen.

Du blev själv hårt träffad och åkte ned på mattan, vad tänkte du då?
– Jag tänkte mest på att hålla honom borta från mig. Att han inte skulle få följa upp med sina slag och orsaka mer skada än vad han redan gjort.

I matchens slutskede får du ett övertag på mattan, kände du att du hade honom i det läget?
– Ja. Så fort jag låg på topp, då kände att matchen var min eftersom jag känner mig ganska säker i min grappling och såg att Fredrik var mycket mer trött än vad jag var vid det tillfället.

Vad blir nästa mål?
– Nu blir det lite vila och att bygga upp kroppen. Jag ska jobba hårt och för att lära mig av mina misstag. Målet är att få en ny match snart. Annars hoppas jag att VFC 2 kommer inom kort om inga andra bud dyker upp.

Vad har du för ambition med att tävla i MMA på lång sikt?
– Jag tävlar i MMA för att jag älskar att hålla på med kampsport. Sedan är det alltid kul att komma så långt som möjligt och någon gång kanske få tävla mot de bästa i världen. Men mina närmaste och mest konkreta mål är att etablera mig på proffsnivå här hemma i Sverige och försöka vara förlustfri så lång tid som möjligt. =)

Tack för intervjun!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer