Gustafsson boxades igen

Obesegrade MMA-fightern Alexander Gustafsson hittade tillbaka till sina rötter i boxning och gick en turnering i Uppsala i helgen. Det slutade med en guldmedalj efter att ha avslutat sina motståndare.

Alexander ”The mauler” Gustafsson är mest känd ifrån MMA där han gått 12-0-0, varav 7-0-0 som proffs. Gustafsson började dock sin fightingkarriär i boxning. I helgen tävlade han igen på bekanta gamla regler, och höll ringrosten borta inför nästa fight i MMA.

Helgen 24-25 januari avgjordes KP Cup A-klass boxning i Uppsala med Alex Gustafsson på deltagarlistan, och han kunde vid helgens slut kvittera ut en guldmedalj för segern i supertungvikt.

I första matchen ställdes Gustafsson mot BK Kellys Fredrik Kärnä, en match som avslutades i tredje rond efter att Kärnäs corner kastat in handduken. I finalmatchen väntade norske Tom Johansen, även denna match slutade i tredje ronden efter att domaren avbrutit matchen.

Om inte andra matcher dyker upp på vägen för den aktive Gustafsson, syns han nästa gång på The Zone FC Dynamite som hålls i Göteborg 25 april.

Fighterpodden avsnitt 59: The Ultimate Fighter-veteranen och MMA-proffset Frantz Slioa

Kommentarer