Superior Challenge – Aziz vs. Fernandez

Galans main event ställer världsklass i ringen.

[b] Sami Aziz, Sverige (4-0-1) vs. Fredric Fernandez, Frankrike (4-6-1) [/b]

Sammanlagt, om man kombinerar dessa två fighters, uppnår man världsklass i fighting. De som gör matchen spännande är att de täcker in olika områden där den ene har vad den andre saknar.

Aziz är en brottare av olympisk kaliber med runt 1500 matcher på mattan bakom sig. En femteplats på VM är främsta meriten. Vid sidan om brottningen har Aziz boxats som amatör och skrapat ihop runt 30 matcher vilket rankar honom högt i Sverige. På hela taget är han i absolut värlsklass som brottare, hög nationell nivå inom boxning och som MMA-fighter… ja, det får framtiden utvisa. Onekligen finns verktygen för att bygga en karriär som kan gå långt.

Som boxare och brottare har inte fransmannen Fernandez något att skryta med i jämförelse. Däremot är han en grappler på hög nivå. Han innehar ett svart bälte i judo tillsammans med ett brunt bälte i BJJ, vilket lägger basen för hans starka game på mattan.

Fördel i den här matchen kommer således ges till den fighter som får matchen där han vill ha den. Aziz borde enkelt kunna lägga ner kampen på backen, men vill han ligga i en farlig fransk guard? Kan judokans clinch matcha brottarens? Stil vs. stil när den är som bäst, avrundar fightcardet på Superior Challenge.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer