Hamid Corassani på The Zone

Matcher i Holland, Finland och Tyskland har fört upp Corassani till en 8:e plats på Shootos ranking över europeiska lättviktare. Nu fightas han för första gången inför en hemmapublik.

Trots spåren av skånska som kan höras ibland, får man betrakta Hamid ”Akira” Corassani som en trogen göteborgare vid det här laget. Vägen dit var något krokig då sydländer blev västkust på grund av fotboll. Fotbollen byttes till MMA och Gladius, som senare ledde till en resa till Brasilien och Chute Boxe, innan Corassani landade och stannade på GBG MMA.

Ett record på 3-1 som amatör och 3-1 som proffs har det blivit för lättviktaren. Nästa tävling för Corassani blir i Stockholm på lördag, innan han till slut får chansen att tävla på hemmaplan i Göteborg någon månad senare.

The Zone FC 2 – Showdown är ett event för professionella MMA-matcher i bur, som hålls på Lisebergshallen i Göteborg 10 maj.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer