Fullkontakt utan knockout?

Budo.se skriver att fullkontaktskickboxningens RM nu fått SM-status. Reglerna tillåter full kontakt mot huvudet men inte knockout. Fighter Magazine ringde upp SB&K.

Budo- och kampsportsförbundets kansli kan inte svara på hur det går till att tävla med full kontakt mot huvudet men utan knockout utan hänvisar till kampsportssektionens ordförande Michael Sjölin.-I praktiken gäller samma regler som alltid gällt i kickboxning, säger Sjölin till Fighter Magazine, full kontakt är tillåtet men om en tävlande blir slagen helt medvetslös så diskas den andre. I praktiken verkar detta hämmande (på kontaktgraden red.s anm) för de tävlande.Det är tillåtet att sparka ut någon med low-kicks. Knockout avser endast medvetslöshet i det här fallet.Budo.se skriver att fullkontaktskickboxningens RM nu fått SM-status. Reglerna tillåter full kontakt mot huvudet men inte knockout. Fighter Magazine ringde upp SB&K.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer