Tre tjejer i fokus inför karate-EM

Efter 11 års torka, nu är det dags för Sverige att vinna en medalj på senior EM i karate och det är tre tjejer som står i fokus! EM går i Zürich, Schweiz den 6-8 maj. Läs mer om de tre medaljhoppen här.

Europamästerskapen i karate går i Zurich, Schweiz den 6-8 maj. Svenska Karatelandslagets General Manager Birgitta Lindblom har uttalat sig på följande sätt inför helgens utmaningar.
– Visst, Sverige har många internationella medaljörer i karate, men då har man representerat någon specifik karatestil. Det är dock 11 år sedan någon svensk vann det riktiga Europamästerskapet där det gäller att vara bäst av alla stilar, säger Birgitta Lindblom General Manager för svenska karatelandslaget.
Och det är tjejerna som ska visa vägen för Sverige.
Aldrig tidigare har Sverige haft ett så starkt lag i fighting (tävlingsgrenen kallas kumite) som i år. Senast på Nordiska Mästerskapen i april vevade de svenska tjejerna upp både danskor och finskor läktaren och i februari vann man övertygande på Israel Open i Eilat, där damer från USA, Jordanien m.fl. fick se sig slagna.
Det svenska damlaget består av tre utövare:
Joanna Stassos 29år från Årsta utanför Stockholm och veteran i sammanhanget med 18års erfarenhet från stora karatemästerskap. Den unga hungriga Hana Antunovic 19år, nybliven senior från Linköping och slutligen medaljhoppet i den egna individuella viktklassen; Gulsah Akdag 23 år från Haninge utanför Stockholm. Gulsah som även tävlar individuellt i viktklassen –50kg har ett silver från öppna mästerskapen i Paris och en fjärdeplats från VM i bagaget från ifjol. Något som gör att man även hoppas på en individuell medalj för Gulsah.
Den svenska truppen som åker till karate EM i Zurich består av 11 utövare.
– Vi skickar 4 damer och 7 herrar, men det är faktiskt damlaget som vi tror ha bäst chans i år, avslutar Birgitta Lindblom.

Tipstack till Jannika ”Karatemamman” Navjord!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer