Max Hederström går sin andra match

Max ”Hardcore” Hederström, 21 åringen från Gladius MMA gör sin andra match i The Zone FC-buren. Den första matchen tog endast 1 minut och 17 sekunder. Hederström visade sina markkunskaper och fick in efter en nedtagning rear naked choke. Nu går han upp igen den 7 maj. Läs mer om Max i en pre fight-intervju här.

Max ”Hardcore” Hederström från Gladius MMA är klar för att gå sin andra match i professionell MMA den 7 maj. Hederström söker för närvarande in till att bli pilot inom försvarsmakten och är en av 1000 som sökt sig till utbildning. Endast 12 blir antagna till utbildningen. Urvalskriterierna är stenhårda. Omfattande fystester, fysiska förutsättningar, tester på latenta sjukdomar som skulle kunna komma i framtiden, stressprov, psykologiska tester med mera har omgärdat Hederströms tillvaro den senaste perioden. Han är en av ca 20 som är kvar och bara några dagar före match – den 2 maj kommer han att få besked om han blivit antagen eller inte.
Hederström, hade 8 mm tillgodo. Det var så lite som det handlade om. Hade hans ryggrad varit något längre hade chansen till att bli pilot i försvarsmakten varit grusade. Hade hans händer varit för korta så hade han heller inte kunnat komma vidare, då hade han inte med enkelhet nått alla spakar på joysticken.
– Det är mycket som skall klaffa för att komma in, säger han till Fighter Magazine.

Det verkar som om den här killen har en dröm och vision om att göra skillnad för människor omkring sig, vare sig det gäller på klubben eller om det handlar om att vara med om att göra en internationell insats i ett krigshärjat område som blivande pilot. – Det hade varit en dröm som gått i uppfyllelse, säger Hederström om chansen.

Hur var det att göra MMA-debut?
– Det var riktigt bra. Det var roligare än vad jag kunde tänka mig. Det var kul att fightas och det blev på ett helt annat sätt än vad jag hade tänkt mig. Stödet från läktarna och annat fokus från klubbkamraterna.

Varför går du matcher i professionell MMA?
– För att utvecklas! Jag vill bli så bra jag kan bli inom MMA. Så jag väljer att gå matcher.

Har du några långsiktiga mål med din träning och dina matcher?
– Jag vill ta mig så långt jag kan så länge jag har möjlighet att fightas. Jag tar en match i taget.
Din styrka är ju grappling och du tränar mycket BJJ / SW. Men i MMA är det mycket nävar. Hur ser du på det?
– Min grappling är mycket positionskontroll och brottning. Det funkar för mig och även för MMA på ett mycket bra sätt. Vi tränar med slag. Det blir säkert lika mycket grappling med slag som utan. Jag känner mig hemma med det. Det förbättrar mitt markgame och jag skapar luckor att utnyttja med slagen.

Hur tränar man i en grupp med alfahannar (Gladius MMA-Progrupp LÄNK!!)?
– Först av allt är vi goda vänner. Stämningen är extremt bra i den gruppen jag tränar i. Alla kämpar mot samma mål, att gå matcher och vinna. Enda sättet är att jobba tillsammans. Hela uppladdningen är en lagsport ända fram tills match, då man står själv i buren. Man stöttar varandra på träning. Det måste vara på det sättet för att man ska kunna bli bra.

Spelar det någon roll att klappa på träning?
– Jag har inga problem med att klappa mot någon på träning. Ibland åker man på lås. Man drar lärdomar för att inte göra samma misstag igen. Det gör att jag kan täppa igen luckor i mitt game.

Vad har du för tankar och funderingar inför kommande match?
– Jag har sett till att ta ledigt 3 timmar varje vecka på jobbet. Det betyder att jag kan köra ett extra pass på morgonen mellan 7-8. Sedan blir det extra BJJ på kvällarna. Skillnaden denna gång är jag tränar 4-5 pass mer i veckan än förra gången.

Vad betyder det för dig att kunna fokusera extra på din träning inför match?
– Jag fick möjligheten att träna extra denna gång och det ger mig en större chans att utvecklas.
Det kommer att göra mig mycket bättre och säkrare på allt. Jag kommer att kunna förlita mig på min kondition och styrka och inte vara rädd för att höja tempot och bli trött. Jag blir tryggare i min uppladdning och kommer våga göra mer i matchen.

Vad har du för avsikt med matchen, att gå 3 fulla ronder eller avsluta så fort som möjligt?
– Jag letar alltid efter avslut i matcher. Det är inte realistiskt att tänka att man kan dra ut någon på kort tid. Jag förbereder mig därför för 15 minuter stenhård match, men får jag läge för avslut så tar jag den. Jag förbereder mig för hela matchen på alla plan: stående, på marken och i clinch.

Vad har du för känslor inom dig på match?
– När jag tävlade mina första matcher som amatör var jag väldigt nervös. Vissa gånger var man så nervös så det påverkade min prestation. Ju fler matcher jag har gått, desto mer har jag kunnat omvandla det till att det är roligt istället. Det känns roligare än för några år sen. Jag gör detta för att jag tycker det är kul och det känns värt det.

Mer information och fightcard på TheZoneFC.com och biljetter på ticnet.

Max ”Hardcore” Hederström, 21 åringen från Gladius MMA gör sin andra match i The Zone FC-buren. Den första matchen tog endast 1 minut och 17 sekunder. Hederström visade sina markkunskaper och fick in efter en nedtagning rear naked choke. Nu går han upp igen den 7 maj. Läs mer om Max i en pre fight-intervju här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer