Reportage Alive Fight Night

I lördags kväll den 10 oktober avgjordes Alive Fight Night i Arenahallen, Skene, som bjöd på 31 shootfightingmatcher och en thaiboxningsmatch. Här följer ett reportage och bilder från tävlingen.

Tävlingen bestod av ett under card, dvs förmatcher som skedde i en upplyst lokal. När main card började 18.00 släckte man ner hallen och endast strålkastarljusen lyste upp den stora Adidas-ringen. Innan allt satte igång bjöd rapparna DoubleS och Ice på schyst gung som fick igång publiken på läktarna och vid ringside. Mycket stod på spel och flera fighters skulle gå sina debutmatcher. Förberedelserna med uppvärmning, stretchning och ett sista peptalk inför matchen var avklarade. Nu stod de där i dörröppningen och väntade på att ring announcern skulle ropa upp deras namn. Let the fights begin.

Matcherna avlöpte varandra, en efter en. Ovanligt många matcher gick till domslut. Endast ett fåtal matcher avgjordes på submission. Det visar att nivån på deltagarna och matchmakingen varit jämn. Matcherna på main card, med de mer erfarna utövarna var snäppet bättre och intensivare än förmatcherna. Kanske bidrog den dämpade belysningen till att skapa stämning och få utövarna att prestera maximalt.

I kvällens huvudnummer var det dags för thaiboxning. Spirit Fight Centers huvudtränare Daniel Lindblad gick en match i B-klass över 3 x 2 minuter. För motståndet stod en mycket tuff dansk vid namn Mikkel Parlo från Fightcraft (Köpenhamn). Den blott 19-årige dansken hade en aggressiv boxningsbaserad fightingstil, men Lindblads rutin fällde avgörandet. Lindblad styrde matchen med en bredare repertoar av tekniker och vann många av duellerna i clinch där han satte flera hårda knän i magen på sin motståndare. Matchen var spännande och böljade fram och tillbaka. Båda gav allt i varje rond, vilket uppskattades av publiken. Matchresultatet blev 2-0 till Daniels fördel och även han kunde åtnjuta publikens rungande applåder efter en väl utförd match.

Galan fick positiva omdömen från de deltagande klubbarna som tyckte det var den bäst arrangerade shootfightingtävlingen hitintills. Rami Aziz (coach och poängdomare) tyckte tävlingen var mycket bra och gav omdömet 10 av 10. Så här skriver han om Alive Fight Night i sin blogg:

”Skönaste dagen igår. Det var den bästa Shootfighting galan hittills. DJ fanns på plats, konferencier, rapparna DoubleS och Ice uppträdde. När maincard matcherna gick så släcktes överallt i hallen förutom ringen, så man kunde se matcherna perfekt. Stor Adidas ring. Fighters fick komma in med sina egna låtar om de ville osv. Galan avslutades med en thaiboxnings match i B-klass. Båda thaiboxarna höll högt tempo från hela början och försökte knocka varandra. Det blev en vinst med 2-0 för hemma fightern Daniel Lindblad över dansken Mikkel Parlo. Så Alive Fight Night får 10 av 10 av mig.”

Fullständiga resultat finns på nedanstående länk: http://www.shootfighting.se/calendar.asp?CompetitionID=693&fightcard=1

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer