Claes Beverlöv på väg till Art of War i Kina

Claes Beverlöv från Stockholm Shoot (Shooters MMA) åker till Kina och skall gå sin andra proffsmatch i organisationen Art of War den 26 september. Denna gången ställs han inför Zhang Li Peng som har sanda bakgrund och han har gått många MMA-matcher. Fighter Magazine bjuder på en intervju med Beverlöv.

Vad heter din motståndare?
– Min motståndare heter Zhang Li Peng.

Vad vet du om honom?
– Jag vet egentligen inte så mycket om honom bara att hans stil är Sanda och att han har rätt många MMA matcher i bagaget. Han fightades också på samma gala som jag förra gången och jag vet att han vann den matchen på triangel, det är nog det enda jag vet om honom och jag gissar på att han vill hålla matchen ståendes.

Var övergången från amatör till proffs smärtfri?
– Haha ja det var faktiskt rätt smärtfri, Jag tyckte det var grymt kul att få gå över till proffs, jag gick 7 shootfighting matcher på drygt ett halvt år och längtade bara tills jag skulle få chansen att göra pro debut match och när jag fick erbjudandet så tvekade jag inte en sekund!

Hur mycket tränar du i veckan?
– Jag studerar varje vardag hela dagarna men jag brukar träna tidigt på morgonen innan skolan och på kvällen efter skolan, så det blir 12 pass i veckan jag hinner med.

Vilka är dina styrkor?
– Mina styrkor måste vara att jag är rätt explosiv och envis och att jag hela tiden vill lära mig nya saker som kan göra mig bättre som fighter, Jag låser mig inte fast vid någon speciell teknik utan lyssnar hela tiden på vad folk har för nya idéer och tekniker. Sen hatar jag att förlora så jag antar att det måste vara en styrka också haha.

Hur vore det att gå på hemmaplan?
– Jag tar en match i taget och nu närmast ligger matchen i Kina så jag fokuserar på den än så länge. Men så länge jag håller mig skadefri ska jag försöka matcha så mycket som möjligt om mina tränare godkänner det och inte tycker jag förhastar mig. Att få gå match på hemmaplan är nog alltid underbart och det är grymt kul att få chansen att visa upp sig för klubbkamrater, vänner, familj, ungdomar vuxna m.fl.

Vad har du för mål med din fighting?
– Jag vill kunna leva på fightingen och vill självklart bli bäst och vill till dom största organisationerna, jag är ung och jag älskar fightingen och jag har bestämt mig att det är det här jag vill göra och då kör jag 100 procent på det.

Hur skiljer sig träningen på Legacy från den i Sverige?
– Väldigt svårt att svara på, men det som skiljer sig lite måste vara löpning. Man löper morgon och kväll där innan passet och här i Sverige blir det inte lika mycket löpning!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer