ArtikelNyhet

Rekordstor Satsning på SM i Thaiboxning äger rum i Göteborg, 1-3 mars

Rondo, Liseberg, Göteborgs mest anrika nöjeskrog som har gästat melodifestivalen och regelbundet bjuder på extravaganta shower med Bo Kaspers Orkester, Ola Salo, Lena Philipsson och Robert Gustafsson kanske inte många associerar med thaiboxning. Men de Svenska Mästerskapen i Thaiboxning 2019 kommer inte bara sätta thaiboxning på den svenska idrottskartan, utan även på eventkartan som en av årets häftigaste upplevelser.

På Söndag den 3e mars avslutas SM i Thaiboxning med en spektakulär show på Rondo, Liseberg. Den fem timmars långa föreställningen bjuder på 18 finaler i thaiboxning som varvas med uppträdanden av artister som Lani Mo och Joel Alme. Rondos kockar kommer erbjuda besökarna riktigt fina tilltugg under kvällen och de karismatiska och rutinerade artisterna Habz och Eddi Cayn kommer hypa upp publiken som galans konferencierer.

Men vilka som fightas på finalgalan är inte lika lätt att säga. För att komma till final måste man ta sig igenom kvalen som avgörs i Valhalla Sporthall 1-2 mars. Över 100 deltagare är anmälda och listan på fighters är blandad skara av debutanter och etablerade thaiboxare Sofia Olofsson, Patricia Axling, Filiph Waldt, Mathias Jonsson och Bea Malecki.

Hela kalaset arrangeras av Lingnoi Promotions och Göteborg Muay Thai IF som valde just Rondo för att ge publiken en extraordinär upplevelse. Istället för att satsa på en stor arena som rymmer en större publik har Lingnoi Promotions valt att satsa på en intimare lokal med begränsat antal platser för att ge publiken show de sent kommer glömma.

De som inte hinner få tag i biljetter till finalgalan kan ändå njuta av showen och fighterna hemifrån. Via Lingnoi Promotions egna kanal på Solidsport kommer tittarna få se alla matcher från dag 1 genom en kvalitativ tv-produktion. Expertkommentatorer till sändningen är inga minde än Ian Roberto och Lina Länsberg. Ian Roberto är en välkänd och rutinerad sportkommentator som har kommenterat kampsport i över 15 år på Eurosport och TV4. Lina Länsberg är en av Sveriges populäraste kampsportare som regelbundet tävlar i UFC. Men innan hon gick över till MMA hade hon SM-guld, EM guld och VM guld i thaiboxning.

Vad: SM i Thaiboxning

Finalgalan på Rondo, Liseberg: Söndagen 3 mars. Föreställningen börjar kl. 17:00

Förköpsbiljetter till finalgalan finns här: https://www.eventim.se/biljetter.html?affiliate=ESE&doc=artistPages/overview&fun=artist&action=overview&kuid=564173&x10=1&x11=sm

Länk till live streamen finns här: https://solidsport.com/lingnoi-promotions

Kvalmatcher: Valhalla Sporthall 1-2 mars med matchstart kl. 12.00. Entré: 100kr betalas på plats.

Fighterpodden avsnitt 49: Vi snackar med Jack Hermansson om matchen mot Jacare, samt med Babak Ashti och Pannie Kianzad inför Superior Challenge 19

Kommentarer