Nyhet

Inför UFC on FOX 24: Johnson vs. Reis – matchkort, teaser och genomgång

På självaste påskafton, lördagen den 15 april, blir det hårdkokt action och rejält med risbastu. Då bjuds vi nämligen på UFC on FOX 24: Johnson vs. Reis – med den för oss svenskar helt rimliga starttiden 22.00.

UFC är på plats för första gången i Kansas City, Missouri och i huvudmatchen får vi se den mot topp 3-rankade Wilson Reis (22-6) försöka detronisera den regerande flugviktsmästaren Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson (25-2-1). Reis kommer in i matchen med tre raka segrar, men Johnson har i dagsläget 11(!) raka segrar och han tangerar att ta segersvitsrekordet från Anderson Silva.

I galans delade huvudevent får vi se de topprankade stråviktsdamerna Rose ”Thug Rose” Namajunas (5-3) och Michelle ”The Karate Hottie” Waterson (14-4) göra upp. I sin senaste match så förlorade den femterankade Namajunas mot polskan Karolina Kowalkiewicz (10-1) via delat domslut under UFC 201. Innan dess hade hon tre raka vinster. Sist vi såg Waterson, som ligger på sjunde plats på rankinglistan, ströp hon ut Paige VanZant (7-3) i den första ronden (under ”UFC on FOX 22″).

I en klassisk ”striker-versus-grappler”-matchning ser vi den flerfaldige grapplingsvärldsmästaren och före detta Strikeforce-mästaren Ronaldo ”Jacare” Souza möta Robert ”The Reaper” Whittaker (17-4). Den tredjerankade ”Jacare” har vunnit 10 av sina 11 senaste matcher och i sin senaste match (under UFC 208) så drog han ut Tim Boetsch. När vi Whittaker senast så slog han ut Derek Brunson under ”UFC: Fight Night 101″. Whittaker kommer in i matchen med sex raka segrar.

Det är fullt möjligt att det här är sista gången vi får se ”Jacare” i UFC då han är missnöjd över matchningarna inom organisationen och anser sig vara bortglömd. Bland annat så vill han möta Luke Rockhold och Yoel Romero, samt även Michael Bisping, som nu kommer att försvara sin titel mot Georges St-Pierre.

Jeremy ”Lil´Heathen” Stephens (25–13) möter den obesegrade Renato ”Moicano” Carneiro (10-0-1). Stephens rekord är väldigt brokigt och han kommer från en poängförlust mot Frankie Edgar under UFC 205. Moicano har gått elva matcher och vunnit alla utom en som slutade lika.


Huvudkort (02.00, sänds på Viaplay Fighting):

Titelmatch i flugvikt: Demetrious Johnson vs. Wilson Reis

Stråvikt: Rose Namajunas vs. Michelle Waterson

Mellanvikt: Ronaldo Souza vs. Robert Whittaker

Fjädervikt: Jeremy Stephens vs. Renato Moicano

Underkort (22.00, sänds på Viaplay Fighting):

Tungvikt: Alexander Volkov vs. Roy Nelson

Bantamvikt: Patrick Williams vs. Tom Duquesnoy

Lättvikt: Bobby Green vs. Rashid Magomedov

Flugvikt: Louis Smolka vs. Tim Elliott

Lätt tungvikt: Devin Clark vs. Jake Collier

Mellanvikt: Anthony Smith vs. Andrew Sanchez

Bantamvikt: Aljamain Sterling vs. Augusto Mendes

Weltervikt: Nathan Coy vs. Zak Cummings

Bantamvikt: Ashlee Evans-Smith vs. Ketlen Vieir

Fighterpodden gästas av Bea Malecki, den tidigare Thaiboxningsmästarinnan och numera MMA-proffs.

Kommentarer