ArtikelNyhet

Muhammad Ali Trophy: MTG lanserar superturnering i boxning

MTG skapar en ny boxningsturnering – World Boxing Super Series – med hela 50 miljoner dollar i prispotten. Turneringen avgörs i två viktklasser där några av världens bästa proffsboxare gör upp om Muhammad Ali Trophy.

– Det här är precis den typen av turnering som boxningen har saknat – som återkommer varje år och som är anpassad för TV-sändningar, vilket kommer att locka fans över hela världen, säger Jørgen Madsen Lindemann, MTG:s VD och koncernchef.

Den årliga turneringen omfattar 16 av världens bästa boxare vilka tävlar i två viktklasser under 14 matchkvällar mellan september och maj. Galorna kommer att hållas på ledande arenor över hela världen, med en prispott under det första året på 50 miljoner dollar. Ett avtal för TV-rättigheter i USA kommer att meddelas inom kort och den ledande sportagenten MP & Silva ansvarar för att sälja de internationella rättigheterna till alla andra marknader, förutom den nordiska marknaden.

World Boxing Super Series öppnar med en inledande gala i juni 2017 där alla 16 boxare och det fullständiga turneringsupplägget kommer att presenteras, för att sedan kulminera i en final som kommer att gå av stapeln i maj varje år.

Jørgen Madsen Lindemann, VD och koncernchef, MTG:
– MTG visar varje år mer än 50 000 timmar direktsänd sport, inklusive många av de största boxningsmatcherna från alla delar av världen. Vi har valt att vara med och skapa den här unika sporträttigheten eftersom vi vet att det finns en stor efterfrågan hos många fans och därmed en enorm potential för den här produkten. Alla stora sporter har framgångsrika årliga slutspel, och det är verkligen dags att även boxningen får det. Våra partners i det här samarbetet säkerställer att vi attraherar de bästa boxarna och att vi finns på de bästa arenorna med den största publiken – där alla tävlar om ett pris som bär samma namn som tidernas största boxare.

Peter Nørrelund, MTG EVP & CEO för MTG Sport:
– Idén till den här turneringen föddes för tre år sedan och nu kan vi inte bärga oss innan matchklockan ringer in den första matchen. World Boxing Super Series för samman de bästa boxarna där vi skapar en mycket stark sporträttighet som kommer att locka en publik från världens alla hörn. Och vi gör det ihop med ett team där vi kombinerar MTG:s erfarenheter från TV-sändningar, Sauerlands boxningsexpertis och Highlights specialiserade marknadsföringskompetens.

World Boxing Super Series ägs av bolaget Comosa AG, i vilket MTG är aktieägare tillsammans med det schweiziska medierättighetsbolaget Highlight Event & Entertainment AG samt den ledande boxningspromotorn SPAG Sauerland Promotion AG. Comosa AG samarbetar med boxare, promotors och managers över hela världen och i linje med de fyra globala stora boxningsförbunden för att skapa en ny global plattform för sporten. Comosa har även licenserat rättigheten att använda namnet till en av de största boxarna på sina troféer – Muhammad Ali.

De välkända boxningsprofilerna Kalle Sauerland och Richard Schaefer är Comosas Chief Boxing Officer och Chairman of the Americas, medan MP & Silvas tidigare Chief Commercial Officer, Robert Dalmiglio, är Head of the Management Board.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer