Artikel

Spännande MMA-helg

Vilken MMA-helg vi hade. Inte nog med SM och Battle of Botnia så kunde vi också se en i mångt och mycket bra MMA-gala.

Här summeras helgen med tonvikt på de svenska (och norska) insatserna.

Innan Emil ”Valhalla” Weber Meek gjorde sin grymma debut i UFC där han slog Jordan Mein så hade Battle of Botnia samt SM i MMA gått av stapeln. Men inte nog med det så hade Amir Albazi, en av nordens i särklass största talanger, gått sin nionde fight.

Amir Albazi

Amir Albazi är ett enormt framtidslöfte inom MMA. Han är en grymt skicklig grappler och inom MMA var han 8-0 när han i lördags gick match om bältet i Engelska organisationen Fight Star Championship. Motståndet stod Dino Gambatesa för och det är en fighter som har mer eller mindre bra dagar men som slagit bland annat svenske David Häggström i första ronden. Som en Gracie Barra-fighter har det främst varit submissions Dino vunnit på men nu mötte han Amir Albazi. Dino som kom från en förlust i första ronden på submission mot den lovande engelsmannen Gaz ”Spitfire” Pilot fick återigen se sig själv som förlorare i just första ronden och på just submission mot Amir.

Nu är Amir Albazi 9-0 och det talas om stora organisationer. En källa sa till fightermag redan innan matchen mot Dino att erbjudanden redan kommit till Amir om kontrakt i en av världens största organisationer.

Cornelia Holm

Hon är en stjärna och kommer lysa klart 2017 när hon blir proffs. En intervju med Cornelia är precis gjord från vår del och där berättar hon om framtiden och om bedrifterna nu 2017. Vilket genombrott! Wow. Cornelia är ensam svensk om att ta trippeln i amatör MMA det vill säga SM, EM och VM samma år.

Daniel Schälander

Jag och Daniel går way back och jag minns hur jag hittade honom, då som ett ungt fan som klippte ihop Youtube-videos, och hur han sedan dess blivit en fighter. Han skriver och fotar för vår vän-sajt MMA Viking och som nybliven EM-mästare tog han ”dubbeln” genom att också vinna SM. Daniel skyndar långsamt men är en spännande fighter som kommer bli ett bra proffs sen.

Tobias Harila

En spännande fighter som hamnat lite i skymundan i landslaget då de stora vinsterna uteblivit men nu blev han SM-mästare. Hans stående ser väldigt bra ut, han är stark och har en bra blick. Han behöver förbättra sin mark en del och det är perfekt att göra det som amatör. Harila är ett framtidslöfte som ska bli kul att följa.

Daniel Teymur

Teymurbrodern är obesegrad och det fortsatte han vara efter att ha gått huvudmatchen på Battle of  Botnia nu i helgen. Daniel är knockade sin motståndare i första ronden och det står nu utan något tvivel att Daniel måste upp nu i UFC eller någon annan stor organisation.

Jonatan Westin

Han är killen ingen vill möta och killen som stolt representerar Jämtland. Han är nu 10-2 och har sex raka segrar! Westins två förluster har kommit på 22 (2009) respektive 7 sekunder (2011). Han är väldigt bra och hans seger på Battle of Botnia var ett statement. Jonatan är farligt för alla och kommer gå extremt långt.

Fernando Flores och Victor Gustavsson

Två stora talanger som dessvärre förlorade mot Edgars Skrivers på enhälligt domslut samt Ivan Zidar.

Iman Darabi

En grym fighter som nu tränar på Pancrase och som börjar bli riktigt bra overall. En härlig människa och en skicklig fighter som utvecklas konstant!

Yosef Ali Mohammad

Sist men inte minst har vi Yosef som vann på knock i första ronden återigen. Yosef är vild och tuff. Det är alltid kul att se honom fightas.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer