Nyhet

UFC till salu – budgivningen avslutad?

Är UFC på väg att byta ägare? I vart fall har en budgivning pågått. Frågan är om 4 miljarder dollar är tillräckligt för att affären ska ske?

Senaste tiden har det ryktats om att UFC skulle vara till salu, för en prislapp omkring 4 miljarder dollar. Idag förvaltas UFC av Zuffa, ägt av Lorenzo och Frank Fertitta, Dana White och Flash Entertainment.

zuffa
Dagens ägartrio

Enligt ESPN är två av de möjliga nya ägarna produktionsbolaget WMEA och CMC. Budgivningen ska ha administrerats av banken Goldman Sachs. UFC har inte kommenterat ägarbytet, och man har inte officiellt accepterat några bud. Vilka eventuellt nya ägare blir väntas presenteras efter UFC 200.

maxresdefault (1)
Snart ett minne blott?

Sedan köpet av UFC 2001 har Zuffa tagit organisationen och sporten från legal gråzon till mainstream. Skulle köpet gå igenom är det utan tvekan en stor händelse för MMA som sport. Vad ett ägarbyte skulle innebära konkret återstår att se. Enligt uppgift ska i vart fall vissa av budgivarna vara intresserade av att behålla produktionsteam och Dana White som ansikte utåt.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer