Badou Jack nominerad på idrottsgalan

På ett år har den före detta Djurgårdsboxaren Badou Jack  – mot alla odds – lyckats att erövra och försvara WBC:s mästarbälte i super mellanvikt. Av den anledningen är det kanske inte konstigt, att Jack nu är nominerad till det prestigefyllda priset ”Årets manlige idrottare” på årets Idrottsgala.

Och nomineringen lyder så här:

I april i år fick Badou Jack chansen att gå en titelmatch inom en av de mest prestigfyllda boxningsorganisationerna, WBC. Badou var nederlagstippad mot regerande mästaren Anthony Dirrell, men skrällde och tog hem mästarbältet. Knappt fem månader senare var det dags att försvara bältet mot britten George Groves. Återigen stod Jack som segrare och han kan fortsatt titulera sig världsmästare i supermellanvikt.

De tre övriga nominerade inom klassen är inga mindre än Zlatan Ibrahimovich (fotboll), Johan Olsson (längdskidor) och Jonas Leandersson (orientering). Jack är med andra ord i gott sällskap.

För oss som följer boxning kontinuerligt kommer kanske Jacks nominering inte som någon stor skräll, men med tanke på det ytterst lilla medieutrymmet sporten trängs på, så kan man aldrig vara riktigt säker på att framgångar ens av denna magnitud uppmärksammas.

Förhoppningsvis kommer Jacks nominering på idrottsgalan den 25:e januari, i kombination med den andra upplagan av Team Sauerlands proffsboxningsgala i Nyköping i slutet av december, att lyfta boxningen ut ur det mörker det försatts i. Det är inte mer än vad sporten förtjänar.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer