Gustafsson efter förlusten: ”Jag tänker inte lägga av”

Och tiden fortsätter att ha sin gång, även efter Alexander Gustafssons titelmatchförlust förra veckan. Men, svensken kommer nu med ett glädjande besked – förlusten kommer inte få honom att lägga handskarna på hyllan.

Gustafsson match mot Cormier resulterade i drygt 40 stygn och en fraktur på självförtroendet. När Alex, i onsdags, gjorde sina första intervjuer efter förlusten i Houston så gav han inga tecken på att han gått sin sista MMA-match i karriären. Tvärt om så underströk han att han kommer att ta lite tid men att han snart är tillbaka på banan igen.

– Jag har sovit och sover fortfarande ganska dåligt. Och det är inte på grund av skadorna från matchen, de såg värre ut än vad de var. Jag sover dåligt för att jag grämer mig över förlusten. Jag är besviken på min prestation och önskar att jag hade kunnat ge mer.

– Jag har inga tankar på att lägga av, det har jag inte. Vi får ta en dag i taget, låta såren läka, sedan gå tillbaka till full belastning och återgå till det roliga, säger Alex till Sportbladet.

Samtidigt som 28-åringen självklart är besviken över utgången i matchen så har han ändå kunnat luta sig emot stödet från sina fans.

– Stödet från svenska folket har varit väldigt stort och det är jag grymt tacksam för. Det hjälper mig oerhört mycket i den här tuffa situationen. Med det stödet i ryggen känns det lite lättare.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer