Nyhet

Gustafssons öde avgjordes i blodig femrondare

Så kom kvällen och natten som stora delar av MMA-Sverige hade väntat på. Titelmatchen i lätt tungvikt mellan Daniel Cormier och Alexander Gustafsson. Och även denna gång avgjorde ett delat domslut utgången i detta laddade möte.

Under natten till söndag gick Alexander ”The Mauler” Gustafsson för andra gången i sin karriär in i buren med ambitionen att plocka hem ett UFC-bälte till Sverige. Men, precis som när han mötte den tidigare titelhållaren, Jon Jones, så räckte inte Gustafssons insats hela vägen fram och Cormier tilldömdes segern via ett delat domslut där siffrorna löd: 47-48, 48-47, 49-46. Efter matchen fördes Alex direkt till sjukhus och närvarade därför inte vid presskonferensen efter galan. 05:00, lokal tid, hade Gustafsson fortfarande inte lämnat sjukhuset.

Trots sin frånvaro så prisade Daniel Cormier Gustafsson och var inte sen att även tacka svensken. Han talade även om att Alex inte var allt för långt borta att plocka hem segern.

– Alexander har min respekt. Han piskade upp mig i kväll och tvingade mig till en nivå jag aldrig tidigare varit på. Jag är honom tacksam för det. Alex är smart och svår. Han var på väg att ta ut mig men jag landade ett par bra slag, eller så gjorde jag det inte. Jag kommer faktiskt inte ihåg vad som hände där.

Alex matchfacit innehåller nu tre förluster och en vinst men förlusterna har kommit mot den lätta tungviktens absolut bästa motstånd: Jon Jones, Anthony Johnson och nu senast Daniel Cormier. Så vad som nu blir nästa drag för ”The Mauler” återstår att se men en sak står klart, han utkämpade ett krig och han kämpade väl. Här kan höras vad Cormier, mer exakt, hade att säga under presskonferensen efter galan.

Matcklipp och annat godis hittar du nedan:

Gustafssons knä:

Domslutet, Cormier hyllar Gustafsson

Gustafsson efter matchen: ”DC är ett monster”

Presskonferensen efter matchen

 

Underkort

Derrick Lewis besegrar Viktor Pesta via TKO i rond 3 (1:15)

Sergio Pettis besegrar Chris Cariaso via enhälligt domslut

Sage Northcutt besegrar Francisco Trevino via TKO i rond 1 (0:57)

Rose Namajunas besegrar Angela Hill via RNC i rond 1 (2:47)

Adriano Martins besegrar Islam Makhachev via KO i rond 1 (1:46)

Albert Tumenov besegrar Alan Jouban via KO i rond 1 (2:55)

Yair Rodriguez besegrar Daniel Hooker via enhälligt domslut

 

Huvudkort

Julianna Pena besegrar Jessica Eye via enhälligt domslut

Joseph Benavidez besegrar Ali Bagautinov via enhälligt domslut

Ruslan Magomedov besegrar Shawn Jordan på enhälligt domslut

Ryan Bader besegrar Rashad Evans på enhälligt domslut

Daniel Cormier besegrar Alexander Gustafsson via delat domslut

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer