Nyhet

Alla proffsfighters invägda inför helgens IRFA

Idag vägde de in. De fyra killarna som ska göra upp under morgondagens proffsmatcher på den nionde upplagan av IRFA. Zebaztian Kadestam, Håkon Foss, Joachim Tollefsen och Guram Kutateladze.

Efter ett visst dröjsmål drog invägningen av IRFA:s proffsfighters igång strax efter 13:00. Först ut var norske Joachim Tollefsen som utan problem vägde in till lättviktsmatchen mot Guram Kutateladze. Även Kutateladze godkändes kort efter att han gått upp på vågen.

– Det känns bra. Jag har haft koll på vikten sen långt innan, så det har inte varit någonting jag oroat mig för, säger Guram.

Magkänslan inför morgondagen beskrev georgiern, liksom många andra fighters, precis efter invägning som ”hungrig men redo”.

– Jag känner mig stabil, lite nervös, men det är så det ska vara.

Någon som dock stötte på vissa svårigheter var Zebaztian Kadestam som inledningsvis vägde in på 78,3 kilo i en match som var planerad att gå i welterviktklassen mot Håkon Foss, som vägde in på 77,6 kilo. Kadestams övervikt godkändes dock men matchen kommer att anpassas till en så kallad catchweight. Håkon Foss kände sig formstark och segerviss efter invägningen. Och på frågan om han oroar sig för Kadestams striking så var svaret snabbt och tydligt.

– Det är ingenting som oroar mig alls faktiskt. Förutom att sparrats mot Mohsen Bahari så har jag också sparrats mot Robert Paulsbyen, världsmästare i kickboxning. Jag gick en tolvronders mot honom och han har bra krut i nävarna, så det känns bra.

Och matchbilden, är enligt Foss, även den glasklar.

– Jag kommer gå ut i mitten och möta honom, styra honom och matchen dit jag vill ha den. Det kommer göra att jag får vinsten. Den är redan visualiserad flera gånger. Jag är mer än klar.

Foto: LINUS NYGREN

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer