Santa Cruz vinnare i slaget om Los Angeles

Leo Santa Cruz har tidigare blivit kritiserad för att välja lättast möjliga motstånd, men efter lördagens övertygande seger i det högoktaniga mötet mot Abner Mares lär skaran av kritiker ha decimerats kraftigt.

Leo Santa Cruz har tidigare blivit kritiserad för att välja lättast möjliga motstånd, men efter lördagens övertygande seger i det högoktaniga mötet mot Abner Mares lär skaran av kritiker ha decimerats kraftigt. Inför över 13,000 fans på Staples Center i Los Angeles lyckades mex-amerikanen utmanövrera sin landsman över tolv ronder, men det krävdes en prestation vi tidigare inte sett av ”El Terremoto” för att klara av det.

Mares (29-2-1,15KO) gick in i matchen med en plan om att tidigt tvinga Santa Cruz (31-0-1,17KO) på knä. Genom en aggressiv inledning lyckades så också 29-åringen från Guadalajara att sätta press, och efter de tre första ronderna var det få som kunde argumentera mot en 2-1 eller 3-0-ledning för Mares, vars jobb på insidan av sin motståndare tycktes bära frukt.

Men Santa Cruz redde utan några större problem ut stormen, och redan i rond fyra såg man att den obesegrade Rosemead-boxaren justerade sin boxning, och lyckades därefter med hjälp av sin räckvidd, slagvolym och kraft hålla den allt tröttare Mares på avstånd större delen av den resterande fighten.

”Jag trodde först att han skulle försöka vinna genom att boxa ut mig, men han var ute efter knockout direkt.” sade den nykrönte WBA-mästaren i fjädervikt efter fighten.

”Men vi lyckades lista ut honom och vinna. Jag är väldigt lycklig, det är en dröm som går i uppfyllelse. Detta är för alla mina fans som stöttat mig under vägen.”

Knappt hann de bägge boxarna torka av sig svetten innan ESPN:s Dan Rafael twittrade ut en önskan om en rematch, och med tanke på att Mares och Santa Cruz snittade mellan 80-90 slag var per rond är det ingen högoddsare att fansen håller med honom.

Santa Cruz själv är öppen för förslag, men ville inte yttra sig än om vilken motståndare han helst tar sig an härnäst.

”Jag gör vad än mitt team säger åt mig att göra…” sade ”Leo” till boxingscene.com.

”…Om det är en match mot Jesus Cuellar, låt det bli så. Om det är en rematch mot Mares som gäller, så kör jag på det istället.”

AV ALEXANDER JOHNSSON

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer