Nyhet

Äntligen återvänder ”The Eagle”

Efter två skador på knät, tvingades han till ett uppehåll från UFC sedan april förra året. Men nu återvänder Khabib Nurmagomedov! I december är det dags igen, då han möter Tony Ferguson under finalen av The Ultimate Fighter 22.

Mannen med den uppseendeväckande peruken och imponerande fighting record (22-0) är äntligen tillbaka. Innan skadorna var Nurmagomedov på en övertygande väg mot en titelmatch i lättvikts-divisionen, då han mer eller mindre dominerat samtliga av sina matcher.
Han slog dessutom den nuvarande bälteshållaren i divisionen, Rafael dos Anjos, i sin sista match innan skadorna satte stopp.

Motståndaren Tony Ferguson är inte någon dununge heller. Med ett stabilt record (19-3) och seger i sina sex senaste matcher blir han säkert en utmaning för en kanske ringrostig Nurmagomedov.

Vågar man hoppas på att mannen som brottas med björnar, denna gång faktiskt återvänder på riktigt? Senast revs ju skadan upp igen… Och nej. Det är ingen stereotypisk fördom. Han har faktiskt tränat brottning mot en björn som ung.

Har du inte sett klippet? Klicka här!

AV OSKAR DAHLGREN

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer