Nyhet

Supremacy League V: Intervju med Sofia Olofsson

Sofia Olofsson, trefaldig svensk mästarinna och regerande europamästarinna I IFMA, går match om Supremacy Leagues titel I -54 kg mot Fatima Pinto, världsmästarinnan i thaiboxning från Frontline Academy, Norge.

Vilka är dina styrkor som fighter?

– Clinchen, absolut. Sen är jag oftast den mest fysiskt starka och uthålliga.

Hur tycker du det är att fightas på hemmaplan jämfört med utomlands?

– I Sverige är arrangemangen ofta bättre fixade och kontrollerade. Utomlands vet man inte riktigt hur det blir med saker och ting, men det leder ändå sällan till några större problem.

Hur ser dina framtidsplaner ut, några visioner?

– Det stora fokuset framöver ligger dels på Royal World Cup I Thailand I Augusti, samt turneringen The Circle som påbörjas I Barcelona I September. De är de största planerna just nu.

Har du någon drömmotståndare?

– Jag är ju medveten om de som finns I den absoluta toppen, t ex Iman Barlow med flera. Jag har dem under uppsikt, men vet inte säkert om jag skulle tacka ja till en match mot dem just nu. Framtiden får utvisa.

Många fighters kombinerar ju karriärer från thaiboxning till MMA, är det något du har övervägt?

– Nej, det är thaiboxning som är min grej. Visserligen fightas jag ju då och då under K1-regler, som nu denna helg, men intresset finns främst för thaiboxningen. Jag har inga planer på att t ex gå boxningsmatcher eller så.

Inför din match idag, som blir en returmatch mot Fatima Pinto, hur tänker du kring den?

– Jag kommer gå in och göra mitt bästa och sikta på att ha roligt, för det är då jag presterar jag bäst. Vinner jag så är det jättekul, och vinner hon så får det bara vara så. Då var hon den bättre fightern idag.

TEXT OCH BILD AV DANIEL BERONIUS

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer