Nyhet

Het tungviktsduell säkrad – Klitschko möter Fury den 24:e oktober

Länge har det tisslats och tasslats om en match mellan den ukrainske tungviktsdominanten Wladimir Klitschko och den självutnämnde zigenarkungen från Manchester, Tyson Fury, och nu står det alltså klart att detta efterlängtade möte kommer att gå av stapeln i Düsseldorf den 24:e oktober.

Länge har det tisslats och tasslats om en match mellan den ukrainske tungviktsdominanten Wladimir Klitschko och den självutnämnde zigenarkungen från Manchester, Tyson Fury, och nu står det alltså klart att detta efterlängtade möte kommer att gå av stapeln i Düsseldorf den 24:e oktober. Uppgifterna bekräftas ifrån bägge håll via Twitter-inläggen nedan.

 

Klitschko (64-3, 53KO) har, som bekant, dominerat viktklassen i över ett decennium med sin pistongliknanade vänsterjabb och tunga höger. 39-åringen från Kiev innehar en segersvit på 22 matcher sedan förlusten mot Lamon Brewster 2004, och med inte mindre än 18 raka titelförsvar närmar sig ”Dr Steelhammer” legenden Joe Louis gamla rekord på 25.
Den storkäftade Fury är efter 24 matcher fortfarande obesegrad, och 26-åringen har lyckats skrapa ihop ett hyfsat imponerande facit under den sex år långa proffskarriären med segrar över bl a Dereck Chisora och Steve Cunningam. Britten är rankad 3:a i världen av boxrec.com, och 4:a av Ring Magazine, och med den oortodoxa stilen samt överläge i såväl längd (Fury 206cm, Klitschko 198cm) som räckvidd (Fury 216cm, Klitschko 206cm) står ukrainaren inför en sällsynt stor utmaning, som kommer att bli allt annat än en munsbit.
På ett sätt kan jag tycka att det är synd att matchen inte blir av i Manchester eller London, då Storbritannien är ohotat nummer ett i Europa när det kommer till atmosfär och arrangemang inom sporten. Men Klitschko är tungviktens motsvarighet till Floyd Mayweather Jr, och likt den amerikanske superstjärnan får han ofta som han vill när det kommer till tid, plats och pengar. Frågan är om Wladimir får det lika lätt innanför repen som utanför. Förhoppningsvis inte.
AV ALEXANDER JOHNSSON

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer