Nyhet

UFC 189: Matchen kan flyttas till oktober

Beskedet om Jose Aldos påstådda revbensskada slog ner som en bomb i UFC-världen under gårdagen. Spekulationerna var många – och frivilliga kandidater att ta hans plats mot Conor McGregor var ännu fler. Den regerande fjäderviktsmästaren Jose Aldo ska gå upp mot utmanaren Conor McGregor den 11 juli i Las Vegas. Hatmatchen är en av det …

Beskedet om Jose Aldos påstådda revbensskada slog ner som en bomb i UFC-världen under gårdagen. Spekulationerna var många – och frivilliga kandidater att ta hans plats mot Conor McGregor var ännu fler.

Den regerande fjäderviktsmästaren Jose Aldo ska gå upp mot utmanaren Conor McGregor den 11 juli i Las Vegas. Hatmatchen är en av det här årets mest efterlängtade och beräknas att sälja över en miljon pay-per-view. Men efter beskedet om att Aldo skadat ett revben under en sparringträning, har spekulationerna varit oändliga om matchen överhuvudtaget blir av, eller vem som i sådana fall skulle ersätta Aldo.

Aldos tränare, Andre Pederneiras, sa tidigare idag till Combate att man inväntar provresultat för att få en eventuell fraktur bekräftad. Är det så att Aldo fått en revbensfraktur, väntas tre-fyra veckors träningsstopp för att sedan ha samma förberedelsetid som normalt, tre månader. Pederneiras tror därför inte att en match är aktuell förrän i oktober – om det är en fraktur.

Trots att omfattningen på Aldos skada ännu inte bekräftats, är det flera som visat intresse för att gå upp mot McGregor den 11 juli.
Bland dessa återfinns bland andra Urijah Faber, Jeremy Stephens och Frankie Edgar.
Även Nate Diaz twittrade tidigare om att han går upp och möter McGregor – en tweet som senare tagits bort.

En som dock inte verkar oroa sig över beskedet rörande en eventuell ändring i matchen, är den andra delen av Aldo/McGregor.

 

McGregor

AV MADELEINE GARTÉUS

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer