Alexander Gustafsson ställer in matchen mot Teixeira

UFC går idag ut med beskedet att mötet mellan Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Glover Teixeira inte kommer att bli av. Anledningen till detta är att Gustafsson ådragit sig en skada under träning.

Alexander Gustafssons manager gick i april ut med att den svenska MMA-stjärnan ådragit sig en ryggskada. När UFC idag går ut med att ”The Mauler” tvingas ställa in sin match så varken bekräftar eller dementerar man huruvida det är samma ryggskada som hindrar svensken från att fullfölja sin match.

Gustafssons match skulle gå av stapeln den 20 juni under UFC Fight Night i Berlin.

UFCs stråviktsmästare Joanna Jedrzejczyk (9-0-0), från Polen blir ett tillskott till huvudkortet på o2 Arena i Berlin där hon kommer att försvara sitt bälte mot den tredjerankade Jessica Penne (12-3-0) från Kalifornien, USA. Denna historiska match kommer bli den första europeiska titelfighten som äger rum utanför Storbritannien och den första kvinnliga titelfighten i Europa någonsin.

Efter den imponerande titelvinsten över Carla Esparza, i mars i år, återvände Jedrzejczyk till Polen som nationalhjälte och började omedelbart träna för nästa titelfight.

Tidigare atomvikts-mästarinnan i Invicta, Penne, var med i 2014 års säsong av The Ultimate Fighter: A Champion Will be Crowned, där hon var medlem i team Pettis och avslutade med en seger över Randa Markos, i finalen den 12 december.

Hela matchkortet hittar du här: http://www.ufc.com/event/ufc-fight-night-berlin-germany-2015#/fight.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer