Nyhet

Bones i blåsväder – igen

Jon ”Bones” Jones, är tänkt att försvara sin titel som UFC-mästare i lätt tungvikt om mindre än en månad. Dessförinnan måste han försvara sig mot anklagelserna om att ha smitit från en bilolycka där en gravid ung kvinna fått föras till sjukhus.

Golden boy, Prettyboy, Badboy, Rockstar… Jon ”Bones” Jones tilldelas titlar av media som om han vore en kunglig favorit från ett helt annat århundrade. Återkommande kontroverser utanför oktagonen ger emellertid en dystrare bild av mästaren och frågan är om UFC som organisation kommer fortsätta att backa upp sin favorit, eller om hans specialbehandling nått vägs ände.

Den 23 maj är det tänkt att Jon Jones ska söka försvara sin titel mot Anthony ”Rumble” Johnson vid UFC 187 i Las Vegas. I detta nu eftersöks han emellertid av polisen i Albuquerque i delstaten New Mexico, misstänkt för att ha smitit från platsen för en bilolycka. Enligt uppgift från ett vittne, en polisman som inte var i tjänst, så körde en bil in i en annan varefter en man som han tyckte liknade mästaren flydde från platsen under söndagen den 26 april.

I den påkörda bilen ska en yngre gravid kvinna ha suttit. Den andra bilen ska vara en hyrbil och där ska polisen ha hittat dels marijuana och dels uppgifter som styrker att det är Jon Jones som hyrt den. I nuläget är informationen från UFC minst sagt knapphändig. Organisationen har vid Jon Jones tidigare förseelser varit väldigt snabba med att ursäkta sin golden boy trots att det rört sig om såväl kokain i blodet, som att ha kört bil påverkad.

Fortsättning följer…

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer