Ryktet: Alexander Gustafsson möter Rashad Evans den 24 Januari i Stockholm

Kommer UFC att komma tillbaka till Sverige redan tidigt nästa år?

En okänd källa har gått ut med att UFC satsar på att ställa svenske Alexander Gustafsson i oktagonen redan i Januari nästa år. Hans motståndare ryktas vara ”Suga” Rashad Evans, som precis som svensken har återhämtat sig från en knäskada och nu siktar på att klättra mot en titelchans.

Alexander Gustafssons senaste match slutade med en explosiv knockout mot Jimi Manuwa i London. När en titelchans gled ur hans fingrar pratades det om att ”The Mauler” istället skulle få möta Anthony Johnson härnäst, men på grund av de många misshandelsanklagelser som riktades mot ”Rumble” blev den matchen lagd på is.

Rashad Evans såg vi sist möta och besegra Chael Sonnen för nästan ett år sedan. Nu verkar det som att de två lätta tungviktarna är på kollisionskurs.

Det var inte länge sedan som UFC besökte Sverige sist, och många svenska fans var missnöjda efteråt. En ny gala med Gustafsson som huvudmatch skulle kunna vara den publiksuccé som behövs för att än en gång skicka in svensk MMA i rampljuset. Kanske skulle det även bli en chans till revansch för några av de tävlande förra gången.

Om nu ryktet stämmer, det vill säga.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer