Nyhet

Jon Jones förlorar jättesponsor, får böta 350 000 kronor efter Cormier-bråket

”Sexsiffrigt” sponsorkontrakt försvinner för Jones – Daniel Cormier kommer avsevärt billigare undan.

Nu har Jon Jones och Daniel Cormier fått notan för sitt omtalade bråk i augusti. Jon Jones får böta ca 350 000 kronor och göra 40 timmars samhällstjänst medan Daniel Cormier får en bot på ca 65 000 och 20 timmars samhällstjänst.

Men Jon Jones förlorar också sitt sponsorkontrakt med sportjätten Nike, ett kontrakt som han tidigare sagt har varit speciellt viktigt för honom. Dessutom säger Jones advokat att ett annat kontrakt av liknande storlek försvunnit. Men det verkar inte som att förlusten av jättesponsorn oroar fightern just nu.

– 40 timmars samhällstjänst i Las Vegas med en fight på gång är det enda som egentligen oroar mig, twittrade superstjärnan Jones direkt efter.

Cormier, som kom lindrigare undan eftersom domstolen menade att Jones bar störst ansvar för bråket, sade att han tyckte att hans egen dom var rättvis.
–Jag ber om ursäkt för min del i bråket. Det är inte sådan jag är. Jag behöver bära mig själv på samma sätt som jag har gjort i 20 år i tävlan framöver, sade han som svar på domstolens beslut.

Matchen mellan Jon Jones och Daniel Cormier är schemalagd till den tredje januari. Här nedan kan du se bråket mellan Jones och Cormier igen.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer