Nyhet

Brandon Vera fick gå från UFC i juni men har redan signat med ONE FC

UFC-veteranen Brandon ”The Truth” Vera (12-7-1 MMA, 8-7-1 UFC) har fightats i UFC i 8 år men i år tog det slut. Hans UFC-avtal avslutades den 18 juni men Vera gick inte utan arbetsgivare länge. Han har nämligen signat med ONE FC, Asiens största MMA organisation.

Den 36 årige amerikanen har tävlat både i heavyweight och light heavyweight. Det är ännu inte bestämt vilken viktklass han kommer köra i nu eller när han går första matchen för sin nya organisation.

Vera är född och uppvuxen i Norfolk Virginia. Han gick på Lake Taylor High School och stod tidigt ut som en brottartalang. Han fick ett idrottsstipendium knutet till Old Dominion University men hoppade av redan efter 1 ½ år då han kände att College inte var hans grej.

Istället tog Vera värvning i United States Air Force och gick med i deras brottarteam och tränade på USAs Olympic Training Center i Colorado. En armbågsskada satte tyvärr tidigt stopp för hans brottarkarriär. Vera slet av ledband i höger armbåge och opererades men led av nervskador och kunde inte använda armen ordentligt. Han fick lämna flygvapnet och återvände till Virginia där han efter rehabilitering så småningom upptäcktes av Lloyd Irvin, svartbältare i BJJ, som introducerade MMA för honom och på den vägen är det.

Vera gick sin senaste UFC-match mot Ben Rothwell på UFC 164 i augusti 2013. En match som Vera förlorade på TKO (slag och knän) i tredje ronden.

Kanske Veras nästa match blir redan på ONE Fcs nästa gala som går i Dubai den 29 augusti?

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer