Nyhet

Big John McArthy: ”Jon Jones hade inte blivit behandlad så”

Som Fightermag skrivit om tidigare så fick Jason High kicken från UFC efter att han knuffat domaren på UFC Fight Night 42 efter ett kontroversiellt domarbeslut där high förlorade på TKO i andra ronden mot Rafael dos Anjos.

McArthy tycker att straffet som High fick för incidenten var för hårt och säger bland annat att Jon Jones aldrig hade blivit behandlad så. Enligt McCarthy var High troligtvis hög på adrenalin och agerade i affekt och man bör därför inte utgå ifrån att övertrampet var planerat från Highs sida.

”Det måste finnas varierande grad av repressalier och bestraffningen bör motsvara regelbrottet. I det här fallet var regelbrottet minimalt, Jason lade sina händer på Kevin och knuffade undan honom. Det var fel och jag förstår Dana White, men att kicka Jason från UFC … frågan är vad som hade hänt om Jon Jones hade gjort samma sak. Hade White kickat honom från UFC? Det hade han inte. Dessutom så har the New Mexico State Athletic Commission stängt av Jason i ett år. Det är en period på ett år då Jason inte kan livnära sig på sin idrott. Det är lång tid. Ni vet, vi har folk som tar bort din möjlighet att försörja dig, baserat på en incident. Det händer att vi, som människor, agerar på känslor och gör saker i affekt som vi normalt inte skulle göra. Tycker jag att Jason skulle straffas för sitt beteende mot domaren? Ja, det tycker jag. Han skulle ha fått en ordentlig tillsägelse, en fem månaders avstängning och böter, det skulle vara kännbart för honom. Men jag tycker att Jason blev för tufft behandlad för vad han gjorde. ”

New Mexico State Atheltic Commission (NMSAC) stängde av Jason High ett år, High är ålagd att betala $1900 i böter för sitt övertramp och han är kickad från UFC. Avstängningen löper ut den 7 juni 2015.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer