Nyhet

David Bielkheden vs Besam Yousef på Superior Challenge X

David Bielkheden möter Besam Yousef på Superior Challenge X den 3 mai i Helsingborg. Matchen skulle ägt rum redan på Superior Challenge 9 men blev inställd då Bielkheden skadat sig.

Bielkheden utmanade Yousef inför den förra Superior Challenge galan och Besam var inte sen med att acceptera utmaningen. Olyckligtvis skadade sig Stockholmaren allvarligt på ett träningsläger i USA strax innan deras förra möte vilket resulterade i att han fick ställa in sitt deltagande. Superior Challenge ersatte då David med Engelsmannen Danny Mitchell som hoppade in trots att det bara var en vecka kvar till match och Yousef tackade jag till den nya motståndaren fast han hade förberett sig för en helt annan typ av fighter. Engelsmannen med sin oortodoxa fightingstil blev signerad av UFC strax efter den matchen.

– Den här matchen var en av de som jag såg mest fram emot på förra Superior Challenge galan. Tyvärr skadade sig David och var tvungen att ställa in men Besam gjorde en fantastisk match mot ersättaren Danny Mitchell och jag blev oerhört imponerad av honom. Vi är verkligen glada över att addera den här matchen till Superior Challenge X den 3 maj i Helsingborg Arena. Två av Sveriges absolut främsta welterviktare ställs mot varandra i ett prestigefullt möte som kommer att uppmärksammas internationellt. Bielkheden, den meriterade pionjären som utmanar den yngre hungriga rivalen på traditionellt vis i en ärorik tvekamp. Det kan inte bli bättre än så här, säger Babak Aghavali.

Förutom detta har matchkortet nedan fyllts på med flera atleter:

Fight Card Superior Challenge X:

Reza ”Mad Dog” Madadi vs TBA Titelmatch Lättvikt
Daniel Acacio vs Papy Abedi Titelmatch Weltervikt
Matti Mäkelä vs Joachim Christensen Titelmatch Lätt tungvikt
David Bielkheden vs Besam Yousef
Yosef Ali Mohammad vs Christian Golcic Titelmatch Tungvikt
Martin Akhtar vs TBA Titelmatch i Bantamvikt
Diego Gonzalez vs TBA
Malik Arash Mawlayi vs TBA
David Glasnovic vs Alan Carlos
Pannie Kianzad vs TBA
Bilal Musa vs TBA
Michel Ersoy vs TBA
Simon Sköld vs TBA
Abbe Joof vs TBA
Sadibou Sy vs TBA

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer