Nyhet

Kung Alex frälste de svenska fansen

Alexander Gustafsson besegrade den obesegrade Jimi Manuwa på O2 Arena i London på UFC Fight Night 37 ikväll.

Första ronden började med Manuwa som satte såväl en jabb och en lowkick. Alexander jobbade tålmodigt och överraskade nog många med sin nedtagning efter cirka minuten. Det blev en dominant position i halv guard och Gustafsson letade efter en kimurakoppling alternativt en sidechoke, men lyckades inte få Manuwas armar i position.

Matchen kom upp till stående igen efter att Manuwa kommit upp på benen efter att Gustafsson försökt snurra runt och ta ryggen på Manuwa.

Första ronden gick till Gustafsson som dominerade matchen och dikterade var matchen skulle vara. Dock var Manuwa farlig hela tiden och Gustafsson underskattade klokt nog aldrig Manuwas slagkraft.

I andra ronden ökade Gustafsson pressen och efter en och en halv minut i andra ronden så forcerar Gustafsson med slag och mixar upp ett thaiknä som sitter och skakar om Manuwa. Han följer upp med flera slag och en uppercut sänker Manuwa och Gustafsson följer upp med hammerfists och domarn Marc Goddard bryter matchen.

Vinst till Gustafsson och lyckan visste inga gränser. Han skrek ut sin glädje direkt efter matchen och det var en mycket lättad Gustafson som tog emot de svenska fansen glädje. Därmed är han garanterad en returmatch mot Jones om denne vinner mot Teixeira på UFC 172.

Efter matchen ropade Alexander Gustafsson ut Jon Jones och han sa att han kunde möta honom var som helst och närsomhelst.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer