Nyhet

KO-artisten David Teymur inför MMA-debuten

David Teymur är trefaldig svensk mästare i thaiboxning och även nordisk mästare. I lördags vann han sin match på Battle of Lund 5 på KO mot Jermaine Scott. Om mindre än två veckor kommer han göra MMA-debut på IRFA i Solnahallen den 19 oktober. Teymur har över 40 matcher i bagaget och endast 2 förluster. …

David Teymur är trefaldig svensk mästare i thaiboxning och även nordisk mästare. I lördags vann han sin match på Battle of Lund 5 på KO mot Jermaine Scott. Om mindre än två veckor kommer han göra MMA-debut på IRFA i Solnahallen den 19 oktober.

Teymur har över 40 matcher i bagaget och endast 2 förluster. 10 av vinsterna har kommit på KO och den senaste så sent som i lördags på Battle of Lund 5. Fightermag.se kontaktade Teymur som pratade om matchen och om debuten i MMA.

Inför Battle of Lund 5 var Teymur tvungen att banta 3 kg för att klara viktgränsen. Han hade länge sett fram emot att gå upp och tävla igen, denna gången för sin nya klubb Allstar Gym.

Han förutspådde vinst på KO, vilket det också blev. Nu blir det upprätthålla formen inför MMA-debuten om knappt två veckor. Han möter en annan stående fighter i Mattias Rosenlind från Malmö. Rosenlind har gått MMA-match både som amatör och proffs.

Hur känns det inför MMA debuten?
– Det känns spännande inför MMA-debuten. Det ska bli kul få köra en ny sport där mycket folk väntar och ser fram emot att få se min och min brors Daniel Teymur professionella MMA-debut. Det är som att komma in i en ny fightingvärld.

Hur länge har du kört MMA?
– Jag började träna MMA i januari 2013.

Hur stor nytta har du av din stående bakgrund?
– Striking sidan har jag självklart nytta av i MMA, där jag har flera års erfarenhet i thaiboxning.

Vad vet du om motståndaren?
– Jag bryr mig inte så mycket om vem min motståndare är.

Vad har du för vision med MMA-satsningen?
– MMA är en helt ny sport för mig. Det ska bli kul att få gå match på Irfa den 19 oktober i Solnahallen. Se bröderna Teymur göra sin MMA-debut där. Jag tar ett steg i taget i mitt livet. Förhoppningsvis ser du mig i UFC inom 2-3 år.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer