Nyhet

Krönika – Marko Gyllenland: Det är över nu

Idag när jag vaknade hade jag en speciell känsla i kroppen. Träningsverk i hela kroppen. Men det berodde inte på att jag spontant besökt gymmet. Nej, gårdagen bjöd på en helt annan typ av träning – hederligt kroppsarbete. Samtidigt markerade den det definitiva slutet för papperstidningen. Nu är det verkligen över på riktigt!

I går vaknade jag tidigt. En kopp kaffe och iväg till kontoret. Hade tagit på mig träningskläder för jag visste att det skulle bli varmt och vad som väntade. På kontoret har vi ett förråd, med hyllor fyllda med kartonger av gamla nummer av Fighter Magazine. Alla tidningar som vi samlat på oss genom åren. Vi har alltid beställt en eller två extra kartonger av tidningen vida varje utgåva. Något nummer har ändå tagit slut. Nu skulle alla dessa kartonger med tusentals tidningar möta sitt öde. De skulle lämnas på pappersåtervinningen. Det var bara att sätta igång och bära.

En timma senare var alla kartongerna i lastbilen och väl framme på återvinningscentralen fyllde vi en hel container med tidningar. Nummer efter nummer hälldes ut i containern och det var ett och annat minne som dök upp, alla välkända profiler vi intervjuat, annonsörer och tävlingar. Svetten lackade och äntligen var vi klara! Det var en skön känsla att bli klar.

Det var först när jag såg alla tidningar ligga i containern som jag insåg vilket jobb man lagt ner år efter år på att producera Sveriges ledande kampsportstidning. Det hade aldrig varit möjligt utan Fighters medarbetare, Anders Eriksson, Andreas Bruzelius, Hanna Byström och Markus Lindberg och alla andra skribenter, annonsörer och samarbetspartners.

Nu är det över på riktigt. Kontoret är tömt på allt gammalt och epoken Fighter Magazine som papperstidning är definitivt över. Nu tar den digitala eran vid, allt man behöver är en dator, telefon och internetuppkoppling. Friheten ökar att jobba från varsomhelst då jag inte behöver sitta vid en redaktionsdator för att layouta tidningen. Jag är inte heller längre bunden till deadlines en gång i månaden, även om även det hade sin tjusning.

Det är över nu.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer