Wassbergs giljotin: Jag kände nästan direkt att han inte skulle komma ur den

Wassberg avslutade sin motståndare på en giljotin och går därmed till 4 vinster och 2 förluster. Han säger i intervjun att skadeperioden utvecklat honom som fighter.

Du såg riktigt vass ut på matchen och kändes som om du var riktigt trygg!
– Efter mitt uppehåll på grund av axelskada mognade jag väldigt mycket som fighter. Jag tränade väldigt mycket och kom i kontakt med många bra personer som har givit mig väldigt mycket bra input att växa utifrån.
Berätta om din match och din gameplan!
– Gameplanen var kort och gott att inte stanna i hans guard och vara aktiv med slag så att han håller nere frekvensen på låsförsöken. Jag hade gärna haft matchen mer stående men när jag knäade honom i ansiktet tog han ner mig på en singe leg.
Fick du ut det i din match som du önskade?
– Ja det tycker jag verkligen, Kevin är väldigt vass på marken och gick på en giljotin, armbar och ett benlås som jag kunde känna igen tidigt och försvara mig emot. Därefter fick jag hittat bra positioner att slå från och till och med dragit ut en submission-specialist. Det är ingen dålig dag på jobbet.
Berätta om avslutet. Kände du att luckan fanns där?
– Han gav mig lite väl mycket nacke när han gick in för nedtagning mot buren. När jag lirkade in giljotinen kände jag nästan direkt att han inte skulle komma ur den.
Hur ser hösten ut? Vad väntar härnäst?
– Jag vet inte riktigt. Nu i sommar kommer jag att jobba mycket och dra in pengar. Jag kommer att träna för att utvecklas så mycket det bara går och sedan i höst kommer jag att tävla, men jag har inga fasta datum än.
Jag vill tacka mitt team Shooters MMA och killarna och tjejerna på klubben Gladius MMA. Jag vill även passa på att tacka mina sponsorer 2XU och Jonas Enqvist som hjälper mig att nå nya höjder. Vill även tacka Orcbite som alltid stöttar och står bakom mig. Läs även min blogg på kimura.se och följ mig på instagram @kesowassberg

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer