En kampsportsepok har nått sitt slut, en ny tideräkning tar vid

Fighter Magazine utkommer med ett nummer till av pappersutgåvan av Fighter Magazine i slutet på april. Det blir ett dubbelnummer där vi låter kända profiler komma till tals och det blir ett nummer som summerar och rundar av epoken då tidningar var den dominerande källan till kunskap om svensk och internationell kampsport.

Det blir den sista tidningen, därefter upphör tidningsutgivningen men fightermag.se lever vidare på nätet med förnyad hemsida, layout och innehåll. Den nya sidan kommer att komma upp samtidigt som den sista tidningen kommer i butik den 30 april. Det är ett arbete som pågår just nu, samtidigt som vi gör vårt sista nummer.
– Världen förändras och vi måste förändras med den, säger Marko Gyllenland, Chefredaktör på Fighter Magazine.
– Vi väljer att avsluta på ett värdigt sätt och finnas kvar på Internet, där vi kommer att utöka vår närvaro och jag kommer personligen att engagera mig på hemsidan, något jag ser fram emot väldigt mycket.
– Vi har länge fokuserat på tidningsarbetet på redaktionen då det är vår huvudsyssla och hemsidan har fått hänga på. Det går inte att jämföra våra kvalitativa artiklar och det arbete vi lagt ned på tidningen jämfört med de korta notiserna och nyheterna på nätet. Där kommer det att ske en stor förändring nu och fokus skiftas helt från tidning till fightermag.se.
Folk läser tidningar allt mindre, konsumtionsbeteenderna förändras. De som kommer sakna pappersutgåvan av Fighter Magazine på grund av de fördjupade intervjuerna med profilerna, de intressanta reportagen och de högklassiga bilderna, kommer dock inte bli helt lottlösa. Visst kommer det att finnas utrymme för högkvalitativa intervjuer även på fightermag.se även i framtiden, även om man kommer få läsa dem på sin dator, Ipad eller telefon.

Fighter Magazine har lett utvecklingen av svensk kampsport och varit med och skapat trender och skrivit om det som varit i ropet. Nu går vi in i en ny tideräkning med förnyad kraft och inriktning. Fighter Magazine kommer fortsätta skriva om svensk och internationell kampsport, profilerna, tävlingarna och allt det våra läsare vill ta del av.

Den 30 april kommer det sista numret i butik. Samma dag kommer vår nya hemsida att lanseras.
Avslutningsvis vill jag samtidigt passa på att ödmjukt tacka alla som bidragit till tidningen, journalister, fotografer, annonsörer, profiler och andra samarbetspartners. Ett stort tack till alla våra läsare som läst tidningen i alla år.
Med respektfulla hälsningar
Marko Gyllenland
Chefredaktör

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer