Gustafsson vs. Mousasi blir på 5 ronder

I dag kom beslutet om att matchen mellan Alexander Gustafsson och Gegard Mousasi som main-event för UFC Stockholm 6 april kommer vara på 5 ronder.

I och med det här beslutet blir detta den första 5-ronders MMA matchen i Sveriges historia. Alexander Gustafsson blir då också den första svensk någonsin att gå en match på 5-ronder i UFC.

”Mot den bakgrunden och med beaktande av att det är två utövare som befinner sig på världsnivå, godkänner Kampsportsdelegationen en matchtid om 25 minuter” skriver delegationen på Örebro läns hemsida. Man tar i beakttande att Svenska MMA förbundet gjorde klart på förhand att dem två som möts (Alexander Gustafsson och Gegard Mousasi) är bland dem bästa i världen i sin viktklass. Samt att delegationen påpekar att våldet mot huvudet är mindre i MMA än i boxningen.
Men beslutet var inte enhälligt, delegationens medicinska expert Björn Lindvall, neurologläkare vid Universitetssjukhuset i Örebro är skiljaktig.

Beslutet gör att UFC nu har möjligheten att kunna arrangera en liknande match i framtiden på en Svenska UFC-galor. Men också för att svenska organisationer som Superior Challenge, Vision FC och The Zone FC för att bara nämna några, som kan börja arrangera 5-ronders titelmatcher på framtida galor. Men det kommer kräva dem att ta fram 2 fighters som är bland dem bästa i världen.
Ett stort steg framåt för svensk proffs-MMA.
Skriven av Dennis Johansson

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer