Martin Svensson ska ha missat vikten inför sin match mot Nicklas Bäckström

Enligt MMAnytt ska Martin Svensson missat viktgränsen inför sin match mot Nicklas Bäckström med 5 kg. Något som retat upp hans motståndare Nicklas Bäckström. Svensson ska under gårdagen och natten mått såpass dåligt att han varit tvungen att få i sig föda och vätska för att sedan återgå till bantningen. Istället kommer matchen gå i catchweight 67,5 kg som Svensson i detta nu försöker gå ner till.

Under dagen har rykten florerat om att matchen i fjädervikt mellan Nicklas Bäckström och Martin Svensson skulle blivit inställd, vilket Vision FC gick ut och dementerade uppgifterna via facebook och i ett uttalande till kimura.se. Men nu har det visat att ryktena inte var så fel ute.

Redan under gårdags kvällen ska Svensson fått kramper i bilresan upp till Stockholm, och under natten ska Svensson mått såpass dåligt fysiskt av bantningen att han blivit tvungen att få i sig mat och vätska för att sedan fortsätta banta. Under morgonen kontaktades Jani Lax, promotor för Vision FC om hälsoproblemen och Svensson camp sa att det inte fanns en möjlighet att han skulle kunna nå 66 kg. Istället ändras matchen till en catchweight match i -67,5 kg (då behöver Svensson minst nå 68,5 kg). Nu verkar det tveksamt att Svensson ska klara även den viktgränsen.
Till MMAnytt säger dock Bäckström ”Ord kan inte beskriva hur oproffsigt och sanslöst respektlöst det här är.” Bäckström säger också att Svensson tidigare vunnit sina matcher enbart för att han varit stor och ingen som väger över 80 kg vanligtvis hör hemma i fjäderviktsklassen. Bäckström avslutar med att kalla Martin Svensson för ett väldigt fult ord.
Detta är första gången Svensson haft problem att nå ner till -66 kg. Troligen har Svensson fått en infektion under bantningsperioden och kan därför ha svårt att nå vikten. Svensson har gått 8 matcher i fjädervikt sedan 2009 och aldrig haft svårt att nå ner till viktgränsen. Under invägningen för The Zone FC pratade jag lite med Svensson som såg fram emot matchen mot Bäckström. Svensson var inte nervös inför bantningen i det läget.
15:00 ska Svensson vägt in på 70 kg och kämpar nu för att nå ner till -68,5 kilo. Enligt Svenssons camp så sitter Svensson just nu i bastun och kroppen verkar inte släppa i från sig något vatten, så det är tveksamt om hans ens kan nå -68,5 kg. Förhandlingar pågår i detta nu om vilken vikt Svensson ska gå ner till inför matchen i morgon.
Skriven av Dennis Johansson
(Uppdaterats gående)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer