Superior Challenge inleder ett samarbete med Cage i Finland

Två av Nordens främsta MMA organisationer har inlett ett samarbete som ett första steg mot en internationell MMA-allians.

Superior Challenge och Finlands främsta MMA gala Cage har startat ett samarbete och bildat en internationell MMA-allians bestående av olika MMA organisationer runt om i världen. Parternas samarbete inom alliansen omfattas av flera olika affärsområden, som exempelvis byte av fighters mellan organisationer.
Babak Aghavali, VD Superior Group International, säger i en pressrelease:
– Det här är en del av ett omfattande arbete som vi inledde för över ett år sedan och det är väldigt trevligt att bitarna nu börjar falla på plats. Cage är den största MMA organisationen i Finland och personerna bakom är väldigt professionella och drivna. Därför känner vi oss väldigt trygga med vår nya internationella partner. Fördelen med samarbetet och alliansen är att våra fighters i Superior Management kommer att ha möjligheten att gå fler matcher, vilket kommer leda till att vi kan leverera en bättre produkt till MMA fansen. Dessutom kommerdetta att stärka Sveriges roll som en stor MMA nation internationellt.
Pasi Sormunen, VD Cage säger:
– När vi träffade ledningen från Superior Challenge märkte vi snart att vi tänker på samma sätt kring sporten. Ett samarbete mellan seriösa organisationer är bra för båda parter, och även för alla fighters inom dessa organisationer. I framtiden kommer MMA att vara mycket större i Europa än vad den är idag, och när den dagen kommer vill vi vara en del av en stark internationell allians som attraherar en större publik.
Fighter Magazine ringde upp Babak Aghavali för att ställa några kompletterande frågor.
Vad innebär samarbetet mer i detalj, innebär det en fusion under ett och samma namn såsom Vison och SFC championship har gjort?
– Det är ingen ihopslagning av företag utan snarare en allians.
Innebär alliansen då mer ett utbyte av fighters organisationerna emellan?
– Bland annat, men det är ett samarbete som sträcker sig förbi ett utbyte av fighters.
Kan du berätta mer om vad samarbetet innebär?
– Det kan röra sig om TV-rättigheter och representation i respektive land.
Mer om Cage:
Cage är Finlands största MMA organisation som har arrangerat 18 evenemang sedan starten 2004 på olika orter i landet. Till Cage:s hemsida.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer