Martin Wojcik main event på Raju 9

Superior Management meddelar att Martin Wojcik (5-5-0) möter Alik Tseiko (5-2-0) som kvällens main event på Raju 9 i Tallin den 14 april. Läs mer om Wojcik och galan här.

Martin Wojcik har sin bakgrund i Judo och han har representerat det svenska judolandslaget på bland annat OS som ungdom. Wojcik sadlade om till MMA och kan bland annat stoltsera med en första plats i ADCC uttagningarna 2007 i Aten.

Wojcik har haft ett träningsuppehåll sedan sin senaste match mot Daniel Gracie under 2010 för att fokusera på sin arbetskarriär, Wojcik arbetar som dataingenjör, men tar nu åter klivet in i buren. Som förste svensk tävlar han i den Estniska galan Raju mot Estlands fristilsmästare 2012, Alik Tseiko.

Tseiko är en Grek-Romersk brottare med ca 500 matcher i bagaget. Han signade för American Top Team under 2011 och är en av Estlands populäraste fighters. Matchen kommer att gå i -93 kg under International Unified Rules med armbågar och galan kommer att gå av stapeln i Tallin den 14 april.

Babak Aghavali, VD, Superior Group International:

”- Mr Stone Face, Martin Wojcik känns väldigt hungrig och målmedveten. Han tvekade inte en sekund med att tacka ja till den här matchen. Martin är en smart fighter och är mer komplett än sin motståndare. Han har även mött tuffare motståndare. Alik vill gärna kontrollera sina matcher och ta de dit han vill, men Martin behärskar både stående, brottning och grappling, och om han inte låter Alik driva matchen dit han vill så ska inte detta vara något problem.”

Martin Wojcik:

”- Det kan bli en tuff match. Han är stark och bra brottare. Jag underskattar honom absolut inte och ser fram emot att möta honom.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer