Nilsson och Gonzalez skriver kontrakt med Cage Warriors

Cage Warriors har skrivit exklusiva kontrakt med sju fajters. Bland dem finns Mats Nilsson och Diego Gonzalez. “Det känns skitbra. Det ger en trygghet och en kontinuitet”, säger Mats Nilsson om kontraktet.

Efter en matchvinst var i Cage Warriors under de senaste veckorna har den brittiska organisationen valt att skriva exklusiva kontrakt med Mats Nilsson (8-1-1) och Diego Gonzalez (16-5). För Mats Nilsson är det första gången under karriären som han vet vad som händer under en längre tid.
– Det känns skitbra. Det ger en trygghet och en kontinuitet. Förutom själva matcherna underlättar det för att hitta samarbetspartners. Nu kan jag för första gången garantera ett antal matcher för mina sponsorer, säger han.
Redan efter matchen mot Tommy Speer för ett par veckor sedan började Cage Warriors förhandla med Mats Nilsson och han är imponerad av sin nya arbetsgivare.
– De känns oerhört seriösa och proffsiga. Jag blev väldigt bra behandlad när jag var i Beirut och jag känner mig väl till mods. De har kontakter och medel att ta in någon som Tommy Speer och det känns lovande.
För Mats Nilsson gäller kontraktet tre matcher på tolv månader och startar när han går nästa match för Cage Warriors. Innan dess ska han hinna med en match för Strength & Honor i Genevé samt gå en match i Göteborg för The Zone FC i maj. Det kan bli hans sista match i Sverige på länge.
– Cage Warriors har ett imponerande schema med runt tretton galor under året och det ger stora möjligheter till bra matcher. Men det här gör inte att jag ger upp drömmen om UFC. Det finns också en klausul i mitt kontrakt utifall de skulle vilja ha mig.
Ger det här också en större ekonomisk trygghet?
– Jag vet vad jag kommer att tjäna på mina matcher och det är ingen årslön. Jag kommer behöva hålla mig flytande på annat, det är jag medveten om. Men nu har jag i alla fall en möjlighet att räkna på min inkomst, det är en trygghet.

I nuläget är det dock oklart vad det här gör för hans satsning på submission wrestling.

– Jag vill fortsätta tävla men har inte hunnit tänka på det. Det är inget jag har diskuterat med Cage Warriors heller, säger den dubble världsmästaren.
Förutom svenskarna har Cage Warriors skrivit kontrakt med Matteus Lahdesmaki, Brett Bassett, John Michael Sheil, Pavel Kusch och Vladimir Katyhin.

Cage Warriors har skrivit exklusiva kontrakt med sju fajters. Bland dem finns Mats Nilsson och Diego Gonzalez. ”Det känns skitbra. Det ger en trygghet och en kontinuitet”, säger Mats Nilsson om kontraktet.

Fighterpodden avsnitt 48: Vi pratar med Magnus “The Mad Viking” Andersson, Uma Galli och Erol Sahindal

Kommentarer