Mats Nilsson försvarade VM-guldet

Till årets submission wrestling VM i Belgrad åkte skånepågen och MMA-proffset Mats Nilsson med ambitioner att försvara sitt VM-guld och lyckades. Även i år var Mats starkast i viktklassen -90 kg. För motståndet i finalen stod en fransos, som fick se sig nedtagen och besegrad med minsta möjliga marginal. Mats berättar mer om vägen till guldet i en intervju med Helsingborgs Dagblad som du hittar här.

Ur intervjun med Mats Nilsson gjord av Joakim Borgudd på HD.se:
– Det känns underbart att kunna ta hem guldet två år i rad och visa att jag inte hade tur förra gången. Särskilt eftersom jag drog det korta strået på SM. Då känns det bra att kunna leverera när jag fick fortsatt förtroende i landslaget, säger Mats.
Mats samtliga tre matcher under mästerskapet var mycket jämna men enligt honom själv passar det honom bra.
Jag är duktig på att spela med små marginaler och se till att inte göra misstag.” Läs hela intervjun på HD.se

Till årets submission wrestling VM i Belgrad åkte skånepågen och MMA-proffset Mats Nilsson med ambitioner att försvara sitt VM-guld och lyckades. Även i år var Mats starkast i viktklassen -90 kg. För motståndet i finalen stod en fransos, som fick se sig nedtagen och besegrad med minsta möjliga marginal. Mats berättar mer om vägen till guldet i en intervju med Helsingborgs Dagblad som du hittar här.

Fighterpodden avsnitt 48: Vi pratar med Magnus “The Mad Viking” Andersson, Uma Galli och Erol Sahindal

Kommentarer