Öppen damklass i SW-SM

Idag är sista anmälningsdagen för SM i Submission Wrestling, som går i Halmstad den 2 juli. Arrangören Alive FC har i sista stund fått igenom en regeländring som möjliggör en öppen viktklass för damer till helgen. Om du skall tävla och är intresserad av den öppna viktklassen, anmäl dig till info@alivefc.com. Mer information hittar du här.

En öppen damklass har inte varit möjlig att ha i SM hittills, då Svenska Submission Wrestlingförbundet inte haft en sådan i sitt regelverk. Arrangörsklubben Alive FC hörde av sig till förbundet för bara en liten stund sedan för att få klarhet i om en öppen viktklass för damen var möjlig. SSWF gick då med på en ändring av regelverket som träder i kraft redan idag och därigenom öppnar för en öppen viktklass.
Ordföranden för Alive FC, Marko Gyllenland, uttalar sig på följande sätt om regeländringen inför SM:
”Vi har absolut inte haft för avsikt att diskriminera! Vi har bara använt oss av det regelverk som är antaget som vi åttagit oss att följa. Men på grund av att några hört av sig, blev situationen aktualiserad och vi är glada för att förbundet såg till att det gick att lösa.”
Därmed kan man maila in sin anmälan till info@alivefc.com, då hemsidan inte hunnit bli uppdaterad ännu med den nya damklassen. Den kommer upp senare i kväll.
Anmälningsavgiften betalas på plats vid invägningen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer