Elina Nilsson klar för Demolition

Thaiboxaren och MMA-proffset Elina Nilsson blev nyligen porträtterad i SVT:s serie ”Kämpar”, en dokumentär som fått motta mycket positiv kritik. Elina är nu klar för The Zone FC Demolition den 1 oktober. Fightermag har fått en pratstund med Elina om alltifrån TV-dokumentären till sommarplaner och thaiboxnings-VM i Uzbekistan i höst, som avslutas bara tre dagar före hennes femte proffsmatch på The Zone.

Du blev nyligen porträtterad av SVT och filmaren Anders Fall i dokumentärserien Kämpar. Vad har du fått för respons på dokumentären om dig?
Jag är nöjd, den blev bra tycker jag.
I princip har jag bara fått jättebra kritik. En del tycker att dokumentären var melankolisk och att den lämnade en jobbig känsla efteråt. För min del tycker jag att producenten fångat min resa, som varit tuff och på många sätt en ensam resa.
Vad har du med dig från din senaste match på The Zone Unbreakable, där du mötte Danielle West?
Först och främst tar jag med mig känslan jag hade där och då. Allt satt, jag fick rätt känsla inför och under matchen och den närvaron tar jag med mig. Det var skönt att kunna få en strategi från mitt corner och lyckas att följa den.
Efter matchen, gottade du dig så något med träningsuppehåll och god mat?
Jag gottar mig inte så mycket, jag har inget behov av det längre. Jag åkte tillbaks till plugget och vilade ett par dagar. Sedan satte jag igång med en ny grundträningsperiod. Jag har ingen match inplanerad nu förrän VM i thaiboxning i september, så jag kommer att träna riktigt hårt hela sommaren.
Jag kommer att försöka höja alla mina lägstanivåer, min styrka och samtidigt bibehålla konditionen till VM.
Hur ser förberedelserna ut inför din match på Demolition den 1 oktober?
Jag kommer ju att gå VM i Uzbekistan den 20-27 september. Innan dess blir det riktigt hård träning. Jag åker till VM för att vinna guld och samtidigt vill jag vinna min MMA-match när jag kommer hem. Det blir till att kombinera båda sporterna. Vissa delar av träningen blir ju densamma oavsett stil. Jag får även se till att träna för två olika matchlängder. På VM går matcherna i 4×2 minuter, på Zone blir det 3×5 minuter.
Hur kommer sommaren att se ut?
Jag kommer nog inte att åka någonstans utomlands, jag kommer att arbeta dels som instruktör på Fighter Muay Thai, dels jobba på Fighter Centre och så kommer jag också vara instruktör på MMA-Academy i juli.

Thaiboxaren och MMA-proffset Elina Nilsson blev nyligen porträtterad i SVT:s serie ”Kämpar”, en dokumentär som fått motta mycket positiv kritik. Elina är nu klar för The Zone FC Demolition den 1 oktober. Fightermag har fått en pratstund med Elina om alltifrån TV-dokumentären till sommarplaner och thaiboxnings-VM i Uzbekistan i höst, som avslutas bara tre dagar före hennes femte proffsmatch på The Zone.

Fighterpodden Avsnitt 26 - Bröderna Teymur

Kommentarer